Руската Държавна инспекция за безопасност на пътното движение (ГИБДД) предлага

...
Руската Държавна инспекция за безопасност на пътното движение (ГИБДД) предлага
Коментари Харесай

Всеки регистрационен номер в Русия - с чип

Руската Държавна ревизия за сигурност на пътното придвижване (ГИБДД) предлага регистрационните табели на колите в страната да бъдат снабдени с идентификационни чипове, които съдържат цялата налична информация за возилото и притежателя му, оповестява "За Рульом ".

Идеята за оборудването на регистрационните номера на колите в Русия с радиочестотни идентификатори не е нова. Първото сходно предложение датира отпреди 5 години, само че тогава Министерството на вътрешните работи се отхвърли от нововъведението.

Сигналът от чипа за радиочестотна идентификация (RFID) се засича от радиоприемници по пътищата, а информацията се записва. По този метод може да се следи всяко придвижване на транспортното средство.

В изявление за "КоммерсантЪ " шефът на ГИБДД Михаил Черников предлага първоначално с чипове да бъдат снабдени регистрационните номера на държавните коли. Според него по този начин ще се усъвършенства работата на системите за надзор на придвижването по пътищата, а на по-късен стадий ще може да се мисли за цялостното отпадане на потребността от табели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР