Руската Държавна дума днес прие закон за денонсиране на договора

...
Руската Държавна дума днес прие закон за денонсиране на договора
Коментари Харесай

Русия: Украйна загуби статута си на крайбрежна държава

Руската Държавна дума през днешния ден одобри закон за денонсиране на контракта сред Русия и Украйна за съдействие при потреблението на Азовско море и Керченския проток, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Законопроектът бе импортиран за разискване в долната камара на съветския парламент на 24 май от съветския президент Владимир Путин.

В пояснителните документи към него се споделяше, че в следствие " на приемане в Русия на Донецката национална република, Запорожка и Херсонска област е зародила съществено нова обстановка към Азовско море и Керченския проток, крайбрежията на който в този момент принадлежат единствено на Руската федерация. Във връзка с това че Украйна е изгубила статута си на крайбрежна страна във връзка с тези водни пространства, се наложи преустановяване на съглашението ", показва организацията.

Договорът сред Русия и Украйна бе подписан в Керч на 24 декември 2003 година В него се отбелязваше значимото значение на Азовско море и на Керченския проток за икономическото развиване на двете страни, а също и нуждата от запазване на Азовско-Керченската акватория като повсеместен стопански и естествен комплекс. През февруари Върховата рада на Украйна денонсира всички контракти за съдействие с Русия в Азовско море.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР