Руската частна военна компания Редут“ набира наемници, включително бивши бойци

...
Руската частна военна компания Редут“ набира наемници, включително бивши бойци
Коментари Харесай

Новият „Вагнер“? Руска група наемници вербува бивши бойци на Пригожин

Руската частна военна компания „ Редут “ набира наемници, в това число някогашни бойци от групата „ Вагнер “, под прикритието на „ доброволци “, съобщи Министерството на защитата на Обединеното кралство, написа Politico.

В меморандума се споделя, че съветското военно разузнаване, ГРУ, евентуално финансира и следи дейностите на групировката, и се прибавя, че „ Редут “ е взел участие в боевете в Донецка, Харковска, Киевска и Луганска област на Украйна от началото на цялостния мандат на съветския президент Владимир Путин огромна инвазия през февруари 2022 година

„ Има действителна опция практиката на съветското министерство на защитата да набира чиновници посредством „ доброволчески “ елементи да е съдействала Русия да избегне по-нататъшна непопулярна готовност “, се споделя в английския отчет.

„ Редут “ е основана през 2008 година от обвързвания с Путин олигарх и някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Генадий Тимченко, с цел да отбрани своята газова империя, съгласно някогашен почитан офицер от съветската войска и действен сътрудник на „ Вагнер “ в доказателства, показани на английската комисия по външни работи на Камарата на общините предишния месец, оповестява The Daily Telegraph.

Групата, която „ доста евентуално “ наброява повече от 7000 души, стана известна, откакто шефът на Вагнер Евгений Пригожин осуети протест против Путин през юни, съгласно отчет на английското разузнаване.

Два месеца по-късно частен аероплан, пренасящ Пригожин и неговите старши лейтенанти, се разруши северозападно от Москва, убивайки всички на борда. Путин сподели, че наемниците на „ Вагнер “ могат да подписват контракти и да положат клетва за честност към Русия.

„ Вагнер “ взе участие интензивно в бойни дейности в Украйна и Сирия, а страховитите му наемници също са употребявани за отбрана на съветските ползи в Африка. През юни Путин сподели, че Кремъл е финансирал Вагнер в размер на 1 милиард $ единствено предходната година.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР