Руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер планира да наеме още

...
Руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер планира да наеме още
Коментари Харесай

Пригожин наема още 30 000 руснаци в ЧВК „Вагнер“. Зеленски въведе санкции на над 300 души

Руската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " възнамерява да наеме още към 30 000 бойци доникъде на май, заяви през днешния ден нейният създател Евгений Пригожин, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В аудиосъобщение в мрежата " Телеграм " той сподели, че наборните центрове на " Вагнер ", каквито съгласно него са открити предходната седмица в 42 съветски града, наемат приблизително по 500 до 800 души дневно.

Ройтерс означи, че шефът на частната войска не е привел доказателства в поддръжка на тези числа, а организацията не може да ги ревизира посредством самостоятелни източници.

Хората на Пригожин понесоха тежки загуби, изпълнявайки значима роля в съветската акция за завладяване на украинския град Бахмут, за който от предишното лято се водят най-продължителните и кървави боеве от почналата преди повече от година война.

По оценки на Съединени американски щати от януари " Вагнер " е имал тогава към 50 000 бойци в Украйна, в това число 40 000 пандизчии, набрани от Пригожин от съветските затвори с заричане за опрощение, в случай че оцелеят шест месеца, напомня Ройтерс.

Украински висши представители настояват, че към 30,000 от бойците на " Вагнер " са дезертирали или са били убити или ранени, само че тези данни не могат се ревизират по самостоятелен метод.

Пригожин сподели, че набирането на бойци върви по-добре от предстоящото и че доброволците са в по-добра физическа форма от пандизчиите, които наемаше преди.

" До средата на май планираме да увеличим броя на бойците в нашите елементи с към 30 000 души ", съобщи той.

Пригожин от месеци води дейна пиар акция, изтъквайки ролята на " Вагнер " в съветската атака. Той постоянно се оплаква, че висшето военно управление не няма задоволително доверие в армията му и даже го упреква, че я лишава от муниции - изказване, което министерството на защитата отхвърля.

Украинският президент Володимир Зеленски наложи наказания против президента на Сирия Башар Асад, съобщи ТАСС, като се базира на декрет, оповестен през днешния ден на уеб страницата на украинската президентска канцелария.

В документа се показва, че Асад предстои на заледяване на активи и на редица други ограничения.

Ограничителни ограничения са наложени на още 300 физически и 141 юридически лица. Голямата част от фигуриращите в санкционния лист са съветски жители, само че той включва и редица ирански жители. Рестрикциите засягат съветски научноизследователски и индустриални, корабостроителни и авиационни компании. Списъкът съдържа и няколко ирански компании.

Санкциите плануват заледяване на активи, налагане на ограничавания върху комерсиалните покупко-продажби и преноса на запаси, възбрана за присъединяване в приватизация в Украйна, преустановяване на осъществяването на стопански и финансови отговорности към глобените и лишаване на украински държавни награди.

Украйна, и по-конкретно западната Лвовска област, беше атакувана тази нощ с дронове иранско произвеждане, оповестиха в това време военновъздушните сили на страната, представени от Франс прес.

След нахлуването си в Украйна преди повече от година Русия постоянно нанася удари по инфраструктурни обекти в прилежащата страна, оставяйки популацията ѝ без ток и вода.

Украинските военни оповестиха в " Телеграм ", че са унищожили 11 от общо 16 дрона камикадзе " Шахед-136/131 ", изстреляни от Азовско море и от съветската Брянска област.

В Лвов има развалени здания, само че не и жилищни; жертви няма, осведоми губернаторът на региона Максим Козицки.

Ударите са засегнали сериозна инфраструктура в град Новомосковск северно от град Днепър, предизвикали са пожар и обилни вреди. Четири здания са разрушени, потърпевши са още шест, само че ранени няма, заяви Микола Лукашук, ръководител на локалния регионален съвет.

Всички дронове, изстреляни против Киев, бяха унищожени от украинската противовъздушна защита - няма нито жертви, нито вреди, уточни градската администрация в обществените мрежи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР