Руската частна наемническа компания Вагнер (Wagner Group) е дала повече

...
Руската частна наемническа компания Вагнер (Wagner Group) е дала повече
Коментари Харесай

Белият дом: ЧВК Вагнер е дала над 30 000 жертви в Украйна

Руската частна наемническа компания " Вагнер " (Wagner Group) е дала повече от 30 000 жертви в Украйна, заяви в петък Белият дом, съобщи Ройтерс.

Съединените щати пресмятат, че 90% от бойците на групата " Вагнер ", убити в Украйна от декември насам, са били пандизчии, уточни представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

Междувременно организация Блумбърг оповестява, че наемници от групата " Вагнер ", воюващи в Украйна, са се обърнали към съветското министерство на защитата да им достави муниции, като членове на един артилерийски отряд споделиха във видео, оповестено онлайн, че са им свършили снарядите.

В друго видео, оповестено в канала Telegram, на създателя на " Вагнер " Евгений Пригожин, боец в бял предпазен костюм споделя, че " стотици наши момчета " умират всеки ден, тъй като " военните бюрократи " не съумяват да ги снабдят с муниции в точния момент. След това в " злокобното видео " се демонстрира стая, цялостна с убити, лежащи върху найлонови торби за трупове, показва Блумбърг.

Източник: Българска телеграфна агенция и БНР
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР