Руската авиация e нанесла удари по седем бази на екстремисти,

...
Руската авиация e нанесла удари по седем бази на екстремисти,
Коментари Харесай

Руската авиация e нанесла удари по седем бази на екстремисти в Сирия

Руската авиация e нанесла удари по седем бази на екстремисти, напуснали зоната Ал-Танф в Сирия. Това оповестява късно в понеделник " Интерфакс ", като цитира Руския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия.

" За противопоставяне на саботажната и терористична активност на противозаконните въоръжени групировки, командването на сирийските въоръжени сили, с поддръжката на съветската група войски, провежда разследващи и издирвателни интервенции в планинските пустинни региони на провинциите Хомс и Дейр ез. Зор нанесоха удари по седем разпознати бази на бойци, напуснали зоната на Ат-Танф ", сподели заместник-началникът на Централното военно командване капитан 1-ви сан Олег Игнасюк.

Той също по този начин заяви за 13 нарушавания на протоколите за деконфликт и сирийското въздушно пространство от самолети на водената от Съединени американски щати коалиция.

" През деня " обединението " записва шест случая на нарушаване на наредбите на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 година, свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с съветската страна ", осведоми Игнасюк.

" В региона на Ал-Танф са регистрирани шест нарушавания от съдружната авиация на разпоредбите за потребление на въздушното пространство на Сирийската арабска република дневно: от двойка изтребители F-15, двойка щурмови самолети A-10 (два пъти) и разузнавателно-ударен безпилотен летателен уред MQ-9c ", добави той.

Припомняме, че в неделя Съединени американски щати оповестиха, че са ликвидирали през септември 37 ислямисти в Сирия.

Русия води война против групировки в Сирия и постоянно в известията си подлага на критика дейностите на Запада като рискови нарушавания.

Много постоянно случаите са сходни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР