Руската авиация бомбардира руска територия, а именно села, в които

...
Руската авиация бомбардира руска територия, а именно села, в които
Коментари Харесай

Руските бойци на страната на Украйна организират хуманитарен кори...

Руската авиация бомбардира съветска територия, а точно села, в които са влезнали доброволци от Легиона " Свобода на Русия " (ЛСР), Руския доброволчески корпус (РДК) и Сибирския батальон,.

Руското министерство на защитата твърди, че украинската " ДРГ " е навлязла в село Козинка и че руснаците са " нанесли огнево проваляне на врага благодарение на артилерия и авиационни бомби ".

 

Активен е и обстрел в Белгород и Белгородска област, където е оповестена въздушна паника. Пропагандистката РИА Новости заяви, че хора, пристигнали да гласоподават на президентските избори в Русия, са напуснали изборната секция и са слезли в леговище поради ракетната заплаха.

 

През последните дни офанзивите против Белгород и Белгородска област станаха по-интензивни на фона на известията за боеве с формирования на руснаци, които се борят на страната на ВСУ в граничните региони на района.

 

Преди дни руснаците, сражаващи се на страната на Украйна и обявиха: " Убийците на Путин нанасят масирани удари по мирните украински градове от Белгород ". 

 

В обществените мрежи се следи точно сходна интензивност - популяризират се фрагменти по какъв начин някои хора напущат домовете си, осъзнаващи, че войната на Путин е допустимо да доближи и до тях.



Вчера вечерта пък дрон порази рафинерията в съветската Калужка област.

 

" Във връзка с активизирането на военните дейности на територията на Русия Легионът " Свобода на Русия ", Руският доброволчески корпус и Сибирският батальон приканват жителите на Белгородска и Курска област на 15 март да останат в убежища. Най-доброто решение през тези дни е да се изоставен териториите на Белгородска и Курска област до привършване на дейната фаза на лимитираната военна интервенция ", написаха преди часове в Telegram трите военни структури.

 

" През нощта на 15 против 16 март ще бъде обезпечен и филантропичен кулоар за искащите да се изтеглят от територията на военната зона. Периодът на деяние на коридора остава същият: от 21:00 ч. на 15 март до 7:00 ч. на 16 март.

 

На всички, които няма да могат да употребяват филантропичния кулоар и да изоставен в точния момент зоната на лимитираната военна интервенция, се предлага да намерят сигурен заслон, да се въздържат от разходки, да заобикалят скупчвания на хора и техника, по опция да останат вкъщи или на безвредни места.

 

Напомняме ви, че режимът на Путин продължава практиката да прикрива войските си с цивилни жители като " жив щит ", което прави изключително рисково пребиваването на цивилни жители на територията на Белгородска и Курска област.

 

Пазете се и вярвайте в общата ни победа! ", пишат те.

 



 

" Легионът " Свобода на Русия ", Руският доброволчески корпус и Сибирският батальон приканват Международния комитет на Червения кръст да окаже помощ на всички поданици на Белгородска и Курска област, които са потърпевши от безотговорните и незаконни дейности на управляващите в Кремъл ", показват в последваща обява от през днешния ден на обяд.

 

" Въпреки многократните апели към управляващите на Белгородска и Курска област губернаторите Гладков и Старовойт подцениха предизвестията на Легиона " Свобода на Русия ", Руския доброволчески корпус и Сибирския батальон и не проведоха евакуацията на локалното население, което предстоящо докара до многочислени цивилни жертви по време на лимитираната военна интервенция в Белгородска и Курска област ", показва те.

" Ето за какво призоваваме Червения кръст неотложно да се свърже с представители на Руския легион на свободата, Руския доброволчески корпус, Сибирския батальон, както и с представители на Путин, с цел да бъде незабавно основана филантропична задача, която да окаже нужната помощ на жителите на Белгородска и Курска област, да провежда филантропичен кулоар за евакуация на локалното население, което ще разреши на цивилните жители да избегнат страданията, предизвикани от незаконното безучастие на Путин ", споделят легионите.

 

Бойците от Сибирския батальон също по този начин през вчерашния ден призоваваха жителите на Руската федерация да не обръщат внимание на " изборите ".

 

" Бюлетините и изборните секции в този случай са машинация. Наистина да се промени животът към по-добро е допустимо единствено с оръжие в ръце. Всеки, който не приема мизерния живот в изискванията на робия, би трябвало да направи верния избор ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР