Руската атомна индустрия продължава да се развива с помощта на

...
Руската атомна индустрия продължава да се развива с помощта на
Коментари Харесай

S&P Global Ratings: Руският атомен сектор продължава да се развива


Руската атомна промишленост продължава да се развива благодарение на положителната държавна политика, за разлика от страните в Западна Европа, в които има ограничавания, подбудени от терзания за природата и възходящата конкуренция на възобновимите енергийни източници. Това се показва в отчет на американската компания S&P Global Ratings, представен от world-nuclear-news.org.

Секторът в страната включва 89 предприятия, благосъстоятелност на държавното акционерно сдружение „ Атоменергопром “. От стартирането в употреба на първата атомна електроцентрала в Обнинск през 1954 година, Русия продължава да бъде измежду водещите страни в света по произвеждане на атомна електрическа енергия, се споделя в отчета.

Според S&P производството на ток от АЕЦ в страната е конкурентноспособно, а аргументите са ниските разноски за строителство и удобния енергиен пазар. Разходите за нови централи са много по-ниски от европейските, поради отвесната интеграция, трайните резултати от девалвацията на локалната валута в края на 2014 година и резултата на учене в процеса на работа, защото Русия е измежду дребното страни в света, които неотдавна построиха няколко нови АЕЦ.

„ Атоменергопром “ работи над всички стадии на нуклеарната енергетика - от рандеман на уран през обогатяване и произвеждане на гориво до генериране на електрическа енергия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР