Руската армия започна да получава серийно произведени комплекси за противовъздушна

...
Руската армия започна да получава серийно произведени комплекси за противовъздушна
Коментари Харесай

Руската армия се въоръжава със серийно произведени С-500 и бойни лазерни комплекси Пересвет

Руската войска стартира да получава серийно създадени комплекси за противовъздушна и противоракетна защита С-500 и бойни лазерни комплекси " Пересвет ". Това заяви вицепремиерът на РФ Юрий Борисов.

" Понастоящем на въоръжение към този момент стартират да постъпват комплекси, които съвместяват функционалностите на противовъздушна и противоракетна защита - С-500 ", съобщи Борисов.

Освен това стартира серийното доставяне на армията с бойния лазерен комплекс " Пересвет ", който е в положение да изведе от строя орбитални спътници на височина до 1500 километра, т.е., в космоса.

" Комплексът " Пересвет ", за който описа президентът Путин през 2018 г, към този момент се доставя серийно в армията. Той може да " ослепява " всички сателитни системи на евентуалния съперник на орбити до 1500 км, като ги изважда от строя посредством лазерно лъчение ", изясни Борисов.

Според него в идващите десетилетия в армията ще влязат нови мостри въоръжения, учредени на " нови физични правила " - лазерно, електромагнитно широколентово оръжие.

Русия към този момент е изпитала лазер, който може да изпепели дрон на разстояние 5 км за 5 секунди.

" Разработени са и на практика се създават серийно лазерни системи, които са с пъти по-висока мощ от преди и към този момент са в положение да поразяват разнообразни обекти. Беше демонстрирано по какъв начин на разстояние 5 км за пет секунди безпилотното средство бе просто изгорено ", посочи Юрий Борисов.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР