Руската армия забавя темпа си на настъпление в Украйна. Това

...
Руската армия забавя темпа си на настъпление в Украйна. Това
Коментари Харесай

Шойгу: Руската армия забавя хода си в Украйна

Руската войска забавя темпа си на нахлуване в Украйна. Това призна съветският боен министър Сергей Шойгу, като изказването му е представено в канала на съветското военно министерство в " Телеграм ".
 
Обяснението на Шойгу за какво – блян да се понижат цивилните жертви. То звучи повече от неуместно поради и случилото се нощес – следващ съветски удар по граждански обект, в тази ситуация жп гара и трен на нея и към този момент жертвите там са 22, само че е допустимо да се усилят. Но от 16 юли насам, когато руснаците откриха цялостен надзор над Северодонецк и Лисичанск и Кремъл разгласи " оперативна пауза ", съветската войска е съумяла да завземе към 450 кв. километра територия т.е. почти земя с размера на Андора.

Към 21 март руснаците съумяха да завладеят най-вече украинска територия в хода на войната до момента, само че от този момент са изгубили към 45 000 кв. километра територия. Това е територия, по-голяма в сравнение с е територията на Дания, разяснява в дневния си отчет американският мозъчен концерн Институт за проучване на войната.

Според утринния отчет на Генералния щаб на украинската войска още веднъж няма някакви значими промени на фронта. Бахмут и Авдеевка остават съществени цели на съветската атака, само че там няма забележим огромен съветски прогрес. Вчера нямаше доказана пехотна офанзива против Северск от съветска страна, единствено обстрели, в това число въздушен удар. Боеве текат и при Соледар, почти на 10 километра североизточно от Бахмут. Що се отнася до Авдеевка, главната цел на руснаците е да овладеят западните околности на град Донецк – Писки, Невелско, Победа. Продължават и съветските опити да отрежат логистичните линии на украинската войска сред Маринка и Вухледар.

В Херсонска област няма известие за каквито и да е нови съветски териториални завоевания. Продължават съветските въздушни удари по позиции, които са значими за моста на украинската войска през река Ингулец. Обстрелът на руснаците против Запорожието, Николаев, Кривой Рог и Днепропетровск не стихва.
Украинската войска обаче също не бездейства – още веднъж е ударен мостът през Днепър при Нова Каховка. Това е един от дребното мостове, през които съветската войска може да транспортира тежка военна техника. Украинските сили са нанесли и въздушни удари по съветски оръжейни депа в три точки на границата на Херсонска област. Ударен е и съветски оръжеен склад при Токмак, на 50 километра североизточно от Мелитопол.
Освен това, украинските партизани взривиха и убиха назначения от руснаците кмет на Михайливка, Запорожка област Иван Сушко. Това е следващ знак към Кремъл, че анексирането на Южна Украйна няма да може да бъде осъществено. Но представителят на Пентагона Джон Кърби предизвести, че до края на седмицата Русия може да разгласи публично осъществяване на референдуми в окупираните от армията ѝ украински територии.

Руската държавна осведомителна организация " Интерфакс " оповестява за двама задържани чиновници на АЕЦ " Запорожие ", тъй като предавали информация къде руснаците разполагат оръжейна техника в централата. Съобщението е показателно поради казаното от съветския представител в Организация на обединените нации Василий Небензя по какъв начин нямало тежка военна техника на територията на нуклеарната централа, която се управлява от руснаците.

В Харков не престават съветските обстрели и те са най-вече ориентирани към индустриалната зона на втория по величина украински град. Руснаците обстрелват и по-малки обитаеми места към самия град.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР