Руската армия в Украйна системно, но сигурно върви напред. Превъзходството

...
Руската армия в Украйна системно, но сигурно върви напред. Превъзходството
Коментари Харесай

Как да победим противника в Украйна, играейки по нервите му

Руската войска в Украйна редовно, само че несъмнено върви напред. Превъзходството в артилерията и високопрецизните оръжия разрешава смилането на врага. Украински мобилизирани издават обществени апели, всеобщо отхвърлят да се бият. Може би последният психически преломен миг не е надалеч. Трябва да се закрепи. И опитът на нашите предшественици ще ни помогне в това и към този момент ни оказва помощ - в края на краищата те са знаели по какъв начин ловко да играят на нервите на враговете.

Повратният миг в борбите и войните настава на първо място в мозъците – човешката душeвност се разпада по-бързо от плътта. Това работи както във връзка с една борба, по този начин и в дълготраен проект. В последния случай мозъкът на вражеския боец ерозира последователно. Първо стартира дупка на подозрение, по-късно все множеството и повече провали я уголемяват, до момента в който не се трансформира в огромна цепнатина.

Задачата на пропагандатора е да избере верните средства и техники, да изтълкува средата по този начин, че бойците (и цивилното население също, само че това е тематика за обособена дискусия) на врага съществено и задълго да се разочароват, в случай че не от задачите си, то най-малко от способността да ги приложат на процедура.

За да извършите това по-ефективно, би трябвало да изучите врага. Да разберете неговата просвета, какво доминира в нея – предразсъдък или религия в личната воля? Колективизъм или жадност за характерност? „ Прогресивно “ общество или такова, което се държи дружно от патриархалните обичаи? Може да има доста функционалности и всяка дава свои лични благоприятни условия. Ако имате работа с селски, традиционен народ и можете да разберете структурата на клана, пробвайте се да вербувате уважавани родственици на тези, които стоят против вас в акцията. Ако имате градски индивидуалисти пред себе си, играйте на чисто материални неща. И по този начин нататък – „ ключът “ към всеки би трябвало да е специфичен.

Средства за доставка

Друг въпрос е по какъв начин да предадем посланието на врага. Вражеските командири ще създадат всичко по силите си, с цел да защитят бойците си от пропаганда, даже до опасност да бъдат разстреляни за четене на листовки. Въпреки това, непрекъснатото следене на всички няма да стане даже при цялото предпочитание. Следователно същите листовки, които са били употребявани по време на Втората международна война, не престават да се употребяват и в този момент. В Донбас те се популяризират да вземем за пример благодарение на специфични 122-мм снаряди, които разпръскват пропагандата във вражеския лагер на стотици метри в близост.

Нашите предшественици са употребявали разнообразни способи. Започвайки от най-простите - нощното проявление на плакати и карикатури в неутралната зона. Врагът по предписание се пробва да ги отстрани на идната нощ или да ги унищожи с артилерийски огън, само че това също е от изгода. Така става допустимо да се разкрият позициите на вражеските оръдия или минохвъргачки, а смелчаците, пълзящи през нощта, с цел да разбият инсталацията, можеха елементарно да понесат загуби.

Списъкът с механически средства е необятен. В хода, в допълнение към нормалните минохвъргачки, има екзотика като хвърчила, катапулти и лъкове - всичко, единствено с цел да хвърлят носители на разлагаща врага информация. Активно се употребява и радиото – руските пропагандатори търсят германците на избрани честоти и влизат в диалог с тях. Това работи изключително добре, когато в тази ситуация са забъркани немските комунисти, емигрирали по-рано в Съюз на съветските социалистически републики, които са носители на немския език и просвета. Агитацията в Сталинград е извършена да вземем за пример от бъдещия глава на Германска демократична република Валтер Улбрихт.

В последна сметка е допустимо да се доближи до съперника, най-малко когато фронтът затихваше, и през високоговорителя. Или може да се включи запис - устройствата за възпроизвеждане са сложени както в окопи, по този начин и прикрепени към някои тихи самолети като По-2. Такова нещо лети през нощта, изключва мотора, възнамерява и излъчва нещо неприятно и по-късно хвърля дребна бомба, с цел да съобщи информацията по-бързо. Като се има поради, че Интернет е прибавен към всички горепосочени способи в наше време, има още повече благоприятни условия - можете най-малко да създадете роботи в “Телеграм”, призоваващи за капитулация. И не просто призоваващи, а към тези оферти да се прикрепват деморализиращи фотоси и видеоклипове.

Лекарството против пасионарност

В Украйна сме изправени пред доста друг зложелател – от нежни елементи на териториалната защита до стимулирани национални батальони, които откровено имат вяра в концепцията си. Във Великата отечествена война е същото - германците имаха ковък “Фолксщурм” и има последователи на култа към силата и действието - тези доста откровени нацисти.

В Сталинград, като част от 6-та полева войска на Вермахта, имаше доста от тези доста упорити нацисти - както и в Мариупол. Веднъж обградени, и двете драскат заплашителни заповеди и движеха решителни речи. И въпреки всичко най-после се прегъват. Документите на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) за наблюдаване на висшите офицери на армията на Паулус, които в последна сметка се предават, демонстрират разнообразни настроения измежду тях - от обезсърчение до равнодушие или, в противен случай, пренебрежително непримирение. Това непримирение и заявената решителност в последна сметка обаче не им пречат да капитулират.

От това следва изводът: най-хубавият метод да накараш врага да падне духом и да постави оръжие е да го приковеш в ъгъла и да го държиш крепко там. Би било хубаво да го лишим от всевъзможен намек за комфорт, доколкото е допустимо. Редовни артилерийски офанзиви, спиране на източници на храна и вода, въздушни набези, тормозещ огън - всичко това би трябвало да бъде най-хубавият другар в унищожаването на останките от вражеската душeвност. Когато се нанесе мощен удар върху душeвността, е допустимо да се разкрие и в действителност пропагандният боеприпас. Можете да включите сантиментална музика на врага, напомняща му за дома. Или подсещания, които постоянно работят с млади мъже като „ до момента в който седиш тук в окопите, вкъщи богатите се забавляват с твоята жена “.

И можете фино да играете на нервите, както в тази ситуация с известния " Сталинградски метроном ". Това е запис, който е пуснат на германците от руските окопи. Метрономът брои секундите. И по-късно с ням глас на немски се оповестява, че на всеки седем секунди в Сталинград умира по един немски боец. Психологическото влияние, съгласно спомените на самите германци, в изискванията на обграждане и редуциране на дажбите е потискащо.

Призивите на дезертьори или пандизчии работят. В идеалния случай те би трябвало да са от същата единица, която е пред вас. Да се опише на другарите, че в плен те хранят, третират като човек, лекуват се и най-важното - не те обстрелва артилерия. Човек е податлив да се доверява повече на тези, които познава. Ако моралният срив на врага се почувства изключително мощно, можете да изпратите пандизчията назад при неговите приятели, тъй че той да се върне с тях. Вярно е, че постоянно има късмет той просто да продължи борбата или, в противен случай, да бъде брутално погубен от своите, с цел да се вдигне морала. Това ще се случи, в случай че надцените триумфа си в психическата война.

Но в случай че погледнете трезво на обстановката, знаете на кого се противопоставяте и не избягвате нетрадиционен метод, тогава с помощта на способената психическа война постоянно можете да спасите доста животи. Както на своите бойци, по този начин и на тези врага.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР