Руската армия в Украйна използва т.нар. заградителни отряди, съобщава в

...
Руската армия в Украйна използва т.нар. заградителни отряди, съобщава в
Коментари Харесай

Русия използва отряди, които разстрелват дезертьорите в боя, смята британското разузнаване

Руската войска в Украйна употребява така наречен " заградителни отряди ", оповестява в днешната си сводка за войната английското министерство на защитата.

Това са поделения, въоръжени с автоматизирано оръжие, нормално картечници, които са разполагат зад бойците на предната линия и ги разстрелват, в случай че те решат да правят отстъпка или да се предадат на съперника. Практиката е известна още от времената двете международни войни.

„ Поради ниския военен дух и нежеланието (на войниците) да се бият, съветските войски евентуално са почнали да разполагат „ заградителни отряди “ или „ блокиращи подразделения “, се споделя в сводката.

Тези поделения заплашват да убият собствените си отстъпващи бойци, с цел да ги принудят да настъпват и са били употребявани от съветските сили в предходни спорове.

„ Руските генерали евентуално желаят командирите да употребяват оръжия против дезертьори, в това число с вероятно позволение за стрелба за ликвидиране на дезертьорите след предизвестие. Генералите също по този начин евентуално искат отбранителните позиции да се удържат до гибел “, се споделя в прегледа.

Тактиката на пукотевица по дезертьори, съгласно английското разузнаване, свидетелства за ниското качество, ниския военен дух и недисциплинираността на съветските войски.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР