Руската армия трябва да извлече поуки и да реши проблемите,

...
Руската армия трябва да извлече поуки и да реши проблемите,
Коментари Харесай

Путин за войната в Украйна: Вината не е на Русия, а на трети страни

Руската войска би трябвало да извлече поучения и да реши проблемите, които среща във войната с Украйна, съобщи през днешния ден президентът Владимир Путин. Той прикани военните да се вслушват в градивната рецензия, само че в същото време посочи, че няма финансови ограничавания за снабдяването им с оръжие и бойна техника. На днешното годишно съвещание в уголемен състав на Министерството на защитата съветският водач разгласи модернизиране на нуклеарната триада. Военният министър Сергей Шойгу предложи повишение на наборната възраст и увеличение числеността на армията с 30 %.

В речта си пред ръководители на защитата Владимир Путин посочи, че не съжалява за нашествието в Украйна и уточни, че Русия не е имала различен избор, с изключение на да се изправи против арогантния Запад. Същевременно съветският водач сподели, че продължава да счита украинския народ за приятелски.

Владимир Путин - президент на Русия: " Случващото се, несъмнено, е покруса - наша обща покруса. Но тя не е резултат от нашата политика, а на политиката на трети страни, които постоянно са работели за дезинтеграция на Руския свят ".

Русия може да реализира задачите си в Украйна и без да милитаризира стопанската система си, сподели Владимир Путин. Според него модернизацията на въоръжените сили се организира без обществени последствия за съветското население.

Владимир Путин - президент на Русия: " Тази година делът на актуалните мостри въоръжение в стратегическите нуклеарни сили надвиши 91 %. Продължава превъоръжаването на полкове с хиперзвуков военен блок Авангард. В близко бъдеще за първи път на бойно дежуство ще застъпят междуконниненталните балистични ракети " Сармат ".

Сармат са способни да поразяват цели в Съединените щати. Основен докладчик на съвещанието беше министърът на защитата, който повтори тезата на президента, че против Русия в Украйна работят обединените сили на Запада. Сергей Шойгу уточни, че Съединените щати и техните съдружници доставят на Киев оръжие, образоват украински военни, дават разследваща информация, изпращат съветници и наемници и водят против Русия осведомителна и санкционна война.

Сергей Шойгу - министър на защитата на Русия: " За доставки на оръжие на Киевския режим 27 страни към този момент са похарчили 97 милиарда $. В зоната на бойните дейности се намират натовски щабни офицери, артилеристи и други експерти ".

Шойгу предложи поетапно увеличение на наборната възраст в Русия от 18 на 21 години, а пределната - да се увеличи на 30 години.

Сергей Шойгу - министър на защитата на Русия: " За гарантиране на военната сигурност на Руската федерация е нужно числеността на Въоръжените сили да доближи милион и половина военнослужещи, включително по контракт 695 хиляди души ".

Според Шойгу, по команда от Вашингтон всекидневно западната преса разгласява хиляди подправени вести за събитията в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР