Руската армия ще продължи специална военна операция в Украйна до

...
Руската армия ще продължи специална военна операция в Украйна до
Коментари Харесай

Шойгу: Руската армия ще продължи специалната операция в Украйна до постигане на целите си

Руската войска ще продължи специфична военна интервенция в Украйна до реализиране на задачите си. Това съобщи министърът на защитата на Руската федерация военачалник от армията Сергей Шойгу.

„ Въоръжените сили на Руската федерация ще продължат да организира специфична военна интервенция до реализиране на поставените цели “, сподели Шойгу по време на конферентна връзка във вторник.

Основната задача

Защитата на Русия от военна опасност от Запад е главната задача на спецоперацията в Украйна, сподели ръководителят на Министерството на защитата.

Основното за нас е да защитим Руската федерация от военната опасност от западните страни, които се пробват да употребяват украинския народ в битката против нашата страна “, сподели той.

Ръководителят на Министерството на защитата обърна внимание на обстоятелството, че съветските военни не окупират украинска територия и подхващат всички ограничения за опазване на живота и сигурността на цивилните. „ Искам да подчертая, че ударите се нанасят единствено по военни цели и извънредно с високоточно оръжие “, добави той.

" Жив щит "

По време на конфликтите украинската страна слага реактивни системи за залпово изстрелване, оръдия и едрокалибрени минохвъргачки в дворовете на жилищни здания, покрай учебни заведения и детски градини и употребява цивилни като жив щит, сподели Шойгу.

" По време на бойни конфликти украинската страна не се колебае да употребява цивилни като жив щит. В дворовете на жилищни здания, наоколо до учебни заведения и детски градини са ситуирани ракетни системи за залпово изстрелване, оръдия, едрокалибрени минохвъргачки ", сподели той.

Той благодари на персоналния състав „ за смелостта и героизма, добросъвестното и професионално осъществяване на предоставените задания “.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на апела на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, задачата е демилитаризация и денацификация на страната. Както се показва в съветското министерство на защитата, съветските военни не нанасят удари по градове, а извеждат от строя единствено военната инфраструктура, тъй че нищо не заплашва цивилното население.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР