Руската армия съобщи днес, че е отблъснала десант на украински

...
Руската армия съобщи днес, че е отблъснала десант на украински
Коментари Харесай

Русия твърди, че е отблъснала десант на украински командоси в окупираната Херсонска област

Руската войска заяви през днешния ден, че е отблъснала десант на украински специфични елементи в окупираната южна Херсонска област, като твърди, че е умъртвила " до 25 украински военнослужещи " и е завладяла един – изказване, отчасти доказано от Украйна, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12874
Руското министерство на защитата заяви в изказване, че неговите сили " са унищожили украинска диверсионна група от 73-тия морски център на Силите за специфични интервенции на военноморските сили на Киев, която се е пробвала да дебаркира с бързи моторни лодки " покрай Тендровския провлак, ситуиран по продължение на окупираната част от украинската Херсонска област.

" След къса борба четири от лодките на десантната група бяха унищожени и потопени, а петата се върна назад ", добави министерството.

" Загубите на врага възлизат на 25 украински военнослужещи. Един военнослужещ е бил покорен ", оповестяват от съветската войска.

В оповестено нощес изказване украинските специфични сили оповестиха също, че бойци от 73-тия морски център за специфични интервенции са " героичен починали по време на бойна задача ". В изказването не се оповестява броят на починалите, нито датата и мястото на гибелта им.

От специфичните сили просто обясниха, че бойците са били убити, до момента в който са прикривали " изтеглянето на главните сили на групата ", които са " изпълнявали специфична задача ".

Каналът " Рибар " в " Teлеграм ", който е непосредствен до съветската войска и се следи от повече от два милиона души, твърди, че група украински командоси се е пробвала през вчерашния ден да дебаркира на Тендровския провлак.

Според същия източник украинските бойци са пристигнали с пет гумени лодки, три от които са били потопени от съветския огън, една е заседнала на плитчина,  а още една се е върнала назад и е съумяла да избяга.

Според " Рибар " на борда на заседналата лодка са били убити четирима украински бойци, а един е бил ранен. 

Каналът " Два майора ", който също е непосредствен до съветската войска, разгласява фотоси, на които се виждат телата на няколко души във военни униформи на борда на дребна лодка. Агенция Франс Прес не е в положение да удостовери достоверността на тези фотоси.

От месеци Украйна се пробва да премине река Днепър, чийто ляв (източен) бряг в Херсонска област е окупиран от съветската войска. През 2023 година украинските сили съумяха да открият минимум един плацдарм край село Кринки, по на север, само че той по този начин и не разреши на силите на Киев да напреднат на юг.

Този месец съветският президент Владимир Путин и назначеният от Москва губернатор на Херсонска област Владимир Салдо обявиха, че съветската войска изцяло е възстановила контрола си над Кринки, само че украинските управляващи отхвърлят това, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР