Руската армия продължава да настъпва на изток, в посока към

...
Руската армия продължава да настъпва на изток, в посока към
Коментари Харесай

Край Бахмут сраженията на спират, а местните се крият под земята

Руската войска продължава да настава на изток, в посока към Бахмут. Местните са принудени да се крият подземен. Напускат убежищата си с настъпването на нощта, с цел да получат храна от украинските бойци. Вижте какво е да живееш под непрекъснат обстрел на фронтовата линия. 

И през нощта в Бахмут тишина няма. Вместо това се чуват звуците от обстрел. 

Местните са принудени да се скрият подземен. В едно мазе 6 деца и към 20 възрастни се пробват да се откъснат и да съумеят да поспят. 

Това момиче живее в леговище от шест месеца със своите баба и дядо. Майка му е била принудена да остане в град, високомерен от руснаците.

 
Когато бяхме в нашия град, тъкмо против нашата къща имаше бомбардировка, бях толкоз уплашена и чувството към момента е с мен. Когато дойдохме тук, видях, че е по-лошо, само че се убедих, че мога да оцелея. Опитвам се да не помни бомбардировката.
малко момиченце
Навсякъде е рисково. Заплахата е в Украйна, а тук най-малко сме си вкъщи. 
жена

С настъпването на нощта, локалните напущат убежищата си, с цел да получат храна от украинските бойци.

 
Преди седмица към момента удържахме позициите си, само че в този момент сме принудени да отстъпим, ще изпратим най-хубавите си бойци по-назад, с цел да се възстановим и да покажем силата си.
боец

С продължаващите сражения, надалеч от укритието постоянно има риск... само че мнозина са се научили да се приспособяват.

 
В началото бях уплашена от самото начало, а в този момент оставам спокойна.
стара жена

Времето над повърхността е сведено до най-малко. Тази стара дама признава, че когато се връща в мазето си, сяда и стартира да се моли. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР