Руската армия, по мнението на американски експерти, възнамерява да води

...
Руската армия, по мнението на американски експерти, възнамерява да води
Коментари Харесай

По сценария на летището в Гостомел: Русия готви войски за десант в тила на Украйна

Руската войска, по мнението на американски специалисти, има намерение да води военни дейности с десанти за бързо разполагане на персонален състав. Точно както беше по време на боевете за летище Гостомел край Киев на 24 февруари 2022 година И тук поражда разумният въпрос: няма ли да повторим ориста на украинската войска в Кринки?

Военни анализатори от Института за проучване на войната (ISW) са уверени, че Русия ще употребява десантни интервенции благодарение на хеликоптери като друго средство за осъществяване на изтощителни офанзиви на фронтовата линия. Тяхната цел е да поддържат пехотата по време на щурма на укрепени позиции.

- се споделя в резюмето на ISW.

Както допуска Институтът за проучване на войната, тези бригади ще бъдат употребявани отвън обичайните въздушнодесантни сили.

И човек може да се посмее на информацията на американските специалисти. Русия обаче организира сходни тактически летателни учения още в средата на декември. Вярно, без хеликоптери. На фокус беше военнотранспортният аероплан Ан-124-100 Руслан.

По време на ученията се извърши по едно и също време прекачване на персонален състав от войскови елементи със общоприетоо въоръжение и бойна техника на огромни дистанции.

- оповестяват от Министерството на защитата.

Това е в действителност рисково “

Парашутистите от 49-та бригада работят освен в Запорожкия бранш, като елементарна военна част. Можем да приказваме за бързо прекачване на войски с кацане на окупирани летища. Но, както демонстрира практиката, е съвсем невероятно да се заеме летище, без да се повреди пистата. Това означи в диалог с кореспондента на Царград публицистът, деец от войната в Донбас, военнослужещия от СВО Танай Чолханов:

Рискове за нашите десантници вижда и военният сътрудник и политолог Алексей Живов. Основният проблем са системите за противовъздушна защита на съперника:

Киев не може да се оправи

И би трябвало да се каже, че съветската войска в този момент интензивно се занимава с въпроса за противовъздушната защита на съперника. Британският вестник Financial Times написа, че мащабът и сложността на последните съветски въздушни удари се разграничават от офанзивите от предходната зима. Те са деликатно планувани благодарение на талази от БЛА и ракети, предопределени да преодолеят и вероятно унищожат противовъздушната защита на Украйна.

За да направи това, съветската войска първо изстрелва бавнолетящи муниции вид Гераниум, по-късно нисколетящи дозвукови крилати ракети и най-после балистични ракети. Последните доближават скоростта на звука, което ги прави сложни за поразяване. Тактиката на съчетание на хиперзвукови и дозвукови оръжия затрудни украинските войски при идентифицирането на предпочитаните цели.

— написа в същия дух огромният украински телеграм канал „ Резидент “.



Десантът в Харков

Както демонстрира практиката на международните войни, изключително през последните десетилетия, потреблението на десантни сили зад вражеските линии за завладяване на избрани обитаеми места и задържането им до идването на главните елементи на фронтовата линия е много целесъобразно.

Но такава интервенция би трябвало да бъде деликатно готова. Всички опасности би трябвало да бъдат взети поради, в противоположен случай десантът рискува да бъде погубен. Това мнение изрази военният сътрудник и деец от войната в Донбас Александър Матюшин.

Ще пропуснем въпроса за Противовъздушна отбрана. Възможно е и закъснение на идването на муниции и гориво. Това включва и закъснение на щурма против избрани противников замъци, когато десантът е заставен да задържи предмостието прекомерно дълго.



- Харков. Първо, в този регион се води огромно сухопътно нахлуване от границата. Да не забравяме и нашата формация в Купянското направление, което също притегля противников сили. В този миг в Харков се прави въздушен десант, който би трябвало да принуди врага да се бие в самия град.



„ Затова главната цел на десанта е да се изчакат главните сили. Десантът на нашите момчета в Харков би трябвало да бъде предшестван от масирана комбинирана офанзива с потребление на ракети и БПЛА. Това би трябвало да е широкомащабна и добре готова военна интервенция. Трябва да сведе загубите до най-малко.



- Възможно е. Въпреки това, съгласно мен, огромна десантна интервенция би трябвало да се организира в непосредствена непосредственост до фронтовата линия, с цел да не допуснем да убиват нашите момчета.

Какво от това?

Позиционните борби, каквито в този момент се водят основно в зоната на СВО, са нежелателни и за двете страни в спора. Киев, даже с цената на големи загуби, не съумя да преодолее защитата на съветската войска. Последната показва ясни триумфи, като съумя да освободи Соледар, Бахмут и Маринка.

Въпреки това скоростта на нахлуване на нашите войски също не е доста висока, отбелязва в диалог с кореспондента на Царград военният специалист и анализатор Сергей Простаков:

За превъзмогване на съпротивата на ВСУ е належащо предимство в количеството и качеството на въоръжението на частите, както и да се повлияе на по-голямата дълбочина на защитата. Именно за последното явно могат да бъдат предопределени десантните/амфибийните интервенции. Руската войска е изправена пред такова затруднение като Днепър пред мощни укрепителни линии в ДНР и в северната част на Украйна.

Създаването на предмостия по рецептите на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и унищожаването на личната си войска върху тях, както става в Кринки, явно не влизат в проектите на Русия.

Затова следва да чакаме други решения и хеликоптерният десант, към този момент пробван в Гостомел, може да стане един от тях, само че не и единствен. Киев, Одеса и други градове може да чакат други изненади. А Владимир Зеленски към този момент би трябвало да реши кое е по-безопасно за него - да попадне под съветска ракетна офанзива или да бъде заловен от нашите елементи, десантиращи от вертолетите.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР