Руската армия обяви днес, че назначава нов ръководител на военните

...
Руската армия обяви днес, че назначава нов ръководител на военните
Коментари Харесай

Москва обяви важна кадрова промяна в армията

Руската войска разгласи през днешния ден, че назначава нов началник на военните логистични интервенции и това е военачалник Алексей Кузменков. Той заменя на този пост военачалник Михаил Мизинцев, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10320
Смяната идва в миг, в който Киев споделя, че е завършил с подготовката за контраатака.

Кузменков е назначен на поста заместник-министър на защитата, претрупан със задачата за оръжейно и техническо доставяне на съветските въоръжени сили, се споделя в известие на съветските сили. Досега той беше заместник-директор на Росгвардия (руската национална гвардия). Този пост той заемаше от 2019 година

Мизинцев пък беше назначен за заместник-министър на защитата, отговарящ за логистиката предишния септември и престоя на поста малко над половин година.

Бивш началник на Центъра за надзор на националната защита, Мизинцев, прочут като Касапина от Мариупол, е обект на западни наказания поради ролята, която изигра в обсадата на този украински град, унищожен в съветските удари.

Логистиката на съветските въоръжени сили се оказа неведнъж проблематична по време на съветската атака в Украйна, подета през февруари 2022 година Тя бе подложена по-специално на тестване с решението на съветския президент Владимир Путин да активизира няколкостотин хиляди мъже през септември в опит да спре неуспехите на съветските сили пред украинските сили и техните предоставени от Запада оръжия, отбелязва организацията, написа " 24 часа ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР