Руската армия обяви днес, че е разположила в Калининградска област

...
Руската армия обяви днес, че е разположила в Калининградска област
Коментари Харесай

Русия заплаши с хиперзвукови ракети насред ЕС

Руската войска разгласи през днешния ден, че е разположила в Калининградска област военни самолети, въоръжени с хиперзвукови ракети, съобщи БГНЕС.

Министерството на защитата на Русия съобщи, че три изтребителя "МиГ-31 " с хиперзвукови ракети "Кинжал " са пристигнали във военновъздушната база "Чкаловск " в разположения на Балтийско море съветски ексклав.

Според Москва този ход е част от "допълнителни ограничения за стратегическо въздържане " и изтребителите ще бъдат сложени в денонощен режим на подготвеност.

Видеозапис, оповестен от министерството, сподели по какъв начин самолетите идват в базата, само че без да носят ракетите, които очевидно са доставени настрана.



Според съветската войска "Кинжал " има обхват от 2000 километра и лети със скорост 10 пъти по-голяма от тази на звука, което я прави доста сложна за прехващане. Русия към този момент е употребила демонстративно тези оръжия за поразяване на цели в Украйна.



Разполагането на ракети "Кинжал " в Калининградска област на фона на военните дейности на Русия в Украйна наподобява има за цел да изтъкне опциите на съветската войска да заплаши силите на НАТО. Регионът граничи с членуващите в алианса и Европейски Съюз Полша и Литва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР