Руската армия няма да спре, ако Украйна не устои на

...
Руската армия няма да спре, ако Украйна не устои на
Коментари Харесай

Бившият ЦРУ шеф Петреъс: Русия атакува Балтика или Молдова, ако Украйна загуби войната

Руската войска няма да спре, в случай че Украйна не устои на натиска на окупаторите. Следващите жертви на Москва може да са Молдова или някоя от балтийските страни. Това съобщи някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс в ефира на CNN. Петреъс уточни, че отбранителната линия на НАТО в този момент е на украинско-руската граница.
 
" Ако Русия завоюва, в случай че Путин успее да реализира доста огромната си цел в Украйна, той няма да спре дотук. Молдова, а може би и една от балтийските страни, ще бъдат идващите на мушката ", съобщи някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.
 

Putin “won`t stop there ” if Russia wins in Ukraine, says fmr US spy chief David Petraeus. “Moldova will be the next in the crosshairs, or perhaps one of the Baltic states, ” he warns. pic.twitter.com/bmZiXXf2SG
— Christiane Amanpour (@amanpour) January 6, 2024

 
Русия заплашва европейските страни
Балтийските страни интензивно поддържат Украйна след пълномащабното навлизане в Руската федерация. Те неведнъж са заявявали, че рискът от съветска експанзия против Литва, Латвия и Естония е доста висок, по тази причина е належащо да се ускори отбранителната дарба.
 
Латвийският външен министър Кришянис Каринш съобщи, че Руската федерация ще съставлява опасност за цяла Европа, даже в случай че Украйна освободи всичките си територии.
 
Освен това молдовският президент Мая Санду съобщи, че Русия може да се опита да дестабилизира страната си напролет на 2024 година, когато стартират предизборните акции преди президентските избори.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР