Руската армия напредва в Източна Украйна. Москва обяви, че е

...
Руската армия напредва в Източна Украйна. Москва обяви, че е
Коментари Харесай

Руската армия напредва в Донбас

Руската войска напредва в Източна Украйна. Москва разгласи, че е високомерен град, в който има значим жп възел на 40 км от Северодонецк. Самият град е съвсем изцяло обграден от съветските сили. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обстановката в Донбас е доста сложна. Владимир Путин пък е споделил на водачите на Германия и Франция в телефонен диалог през днешния ден, че Москва е подготвена да разиска способи за обновяване на украинските доставки на жито от пристанищата на Черно море.

Москва твърди, че е завзела стратегически град в Източна Украйна, сред Славянск и Краматорск, които към момента са под контрола на Киев.

" В разследване на взаимните дейности на частите на Донецката национална република и съветските въоръжени сили,град Красни ЛимAн беше изцяло освободен от украинските националисти ", съобщи Игор Конашенков, представител на министерството на защитата на Русия.

Лиман е на 40 км от Северодонецк, който е съвсем изцяло обграден от съветската войска, твърди локалната администрация. Според проруските сепаратисти градът е изцяло обграден. Съобщава се, че в града има съветски бойци.

Според регионалния шеф в града има задоволително запаси за неговата защита,но би могло да се стигне до тактическо оттегляне на украинските въоръжени сили.

" Както чакахме, обстановката в Донбас е доста, доста сложна.Окупаторите се пробват за минимум 100 дни война да реализират задачите, които се надяваха да реализират в първите дни след 24 - ти февруари.Те концетрираха в Донбас най-много артилерия, най-много запаси ", сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.

В Луганска област има 10 000 съветски бойци, настояват локалните управляващи.

Руското военно министерство популяризира фрагменти от последния сполучлив тест на свръхзвуковата балистична ракета Циркон. Москва заяви, че е употребила ракетни удари, с цел да унищожи украински командни постове в Бахмут и Соледар, на югозапад от Лисичанск и Северодонецк.

Украинските сили организираха двудневна интервенция по разминиране на водните басейни в Киевска област.

Вашингтон се готви изпрати на Украйна усъвършенствани ракетни системи с огромен обхват на деяние. Те са главното искане на Киев, съобщи Си Ен Ен, като се базира на публични лица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР