Руската армия, която мащабно нахлу в Украйна, се опитваше да

...
Руската армия, която мащабно нахлу в Украйна, се опитваше да
Коментари Харесай

Алейксей Арестович: Руската армия - това е съветска армия в най-лошия й вид

Руската войска, която огромно нахлу в Украйна, се опитваше да работи според руската идея за настъпателни дейности. Това аналириза в съветникът на украинския президент Алексей Арестович.

" Руската войска - това е руската войска в най-лошите й прояви. Какво съставлява руската настъпателна идея? Това са спецваз и десантчици, които биват стоварвани в тила на съперника и сеещи суматоха. Това е тактичност на потрес и боязън, с цел да се принуди нападнатият да изпадне в суматоха и да избяга, до момента в който центровете на властта и взаимозависимост биват унищожавани ", декларира той.
Арестович не крие, че първоначално е имало прочут потрес.

" В първите три дни ние прекалено много неща пропуснахме: доста ръководители по места, някои военни, представители на спецслужбите, локални управляващи и популацията. Помните ли десанта в региона на Гостомел в първия ден на нашествието? През втория трябваше да има десант и в Печьорск. В офиса на президент получихме оръжие, с цел да стартираме отразяването му, тъй като съветският десант трябваше да се изсипе безусловно на главите ни. Но те не пристигнаха, тъй като в Гостомел започнаха да имат проблеми и втората десантна група беше изпратена там, с цел да им оказва помощ ", изясни Арестович.

И прибавя, че незабавно по-късно съветските окупатори са почнали да имат големи проблеми.
" Недопустимо е да нападнеш 200-хилядна войска с 250-хилядна! А тъкмо това се случи. Можеха да имат триумф единствено, в случай че ние се бяхме сринали душевен, а забележителна част от нашето население беше минала на тяхна трана. Но неслучайно някогашният началник на " украинския отдел " в 5-та работа на ФСБ Сергей Беседа през днешния ден стои в ареста на " Лефортово ". Той сгреши в прогнозата си, че украинците ще ги посрещнат с цветя ", счита Арестович.

Според Алексей Арестович, " обстановката беше избавена от тези украинци, които не знаеха, че трява да се опасяват и умерено обстрелваха съветските танкове и сваляха самолетите им ".

" Ако бяха централизирана страна, която е провела промени от западен вид, ние щяхме да загубим. Но ние останахме в нашия обичан украински " бардак " и никой не знаеше, че без заповед на централната власт не би трябвало да води война. А когато възстановихме ръководството и престанахме да се опасяваме - на третия-петия ден - то всичко тръгма доста добре ", прибавя Арестович.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР