Руската армия извърши въздушно нападение рано тази сутрин срещу летището

...
Руската армия извърши въздушно нападение рано тази сутрин срещу летището
Коментари Харесай

23-ти ден от инвазията в Украйна: Въздушно нападение срещу летището на Лвов

Руската войска извърши въздушно нахлуване рано тази заран против летището на град Лвов. Евакуацията от огромните градове, където се водят сражения продължава.

Най-малко три детонации раздрусаха град Лвов в Западна Украйна. По информация на кмета е ударен цех за поддръжка на самолети до летището на града и няма починали.

За детонации оповестиха и локалните управляващи на Киев, те са избухнали в северен квартал на града. По-рано избавителните служби оповестиха, че са съумели да изтеглят над хиляда поданици на столицата. 

Има информация за оживели под руините на театъра в Мариупол, където се счита, че са се укривали над хиляда души. Все още 350 хиляди поданици не могат да изоставен обсадения пристанищен град, който е подложен на непрекъснат обстрел.

Според организация Интерфакс Русия е открила зона без полети над Донбас.

А съветският президент Владимир Путин е показал съответните претенции на Москва за договаряне на мир. В диалог с турския държавен глава Реджеп Ердоган Путин е изискал неутралитет и разоръжаване на Украйна, отбрана на съветския език, специфичен статут за Донбас, както и договаряния очи в очи с Володимир Зеленски.

Американският президент Джо Байдън ще беседва през днешния ден китайския водач Си Цзинпин за да предизвести Пекин, че  ще понесе отговорност за всяка поддръжка за съветската експанзия в Украйна. По-рано Байдън ескалира реториката си против Путин, който през вчерашния ден назова „военнопрестъпник“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР