Руската армия изпитва затруднение с набирането на хора в разгара

...
Руската армия изпитва затруднение с набирането на хора в разгара
Коментари Харесай

Русия пуска затворници във войната в Украйна

Руската войска изпитва усложнение с набирането на хора в разгара на войната с Украйна. Тя е принудена да търси доброволци даже в пандизите, а доста от новите попълнения са " остарели, в неприятна форма и едва подготвени ", съобщи високопоставена представителка на министерството на защитата на Съединени американски щати, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличение до януари следващата година на военния състав на въоръжените сили на страната със 137 хиляди души - малко повече от 10 %.

" Малко евентуално е (тази) акция да се увенчае с триумф ", сподели обаче пред публицисти представителката на Пентагона, поискала анонимност. Тя се аргументира, че съветските въоръжени сили в исторически проект не са изпълнявали сходни цели.

" Русия към този момент стартира да набира повече хора, с цел да образува най-малко един доброволчески батальон на окръг и желае да сътвори Трети армейски корпус ", акцентира представителката на Пентагона. Тя уточни, че за задачата съветските управляващи са отменили възрастовите ограничавания и набират даже пандизчии.

В резултат доста от новите попълнения са " остарели, в неприятна форма и едва подготвени ", регистрира представителката на Пентагона. Тя разяснява, че " всичко това навежда на мисълта, че новобранците, които Русия би могла да притегли до края на годината, няма да засилят бойната мощност " на страната.

По американски оценки военният състав на съветската войска в навечерието на нашествието в Украйна през февруари е бил със 150 хиляди души под номиналното ниво от над 1 милион.

Русия гледа да изпраща на фронта професионални военнослужещи, а не наборници. Тя обаче губи хора и техника.

Според специалисти е малко евентуално този ход да генерира забележителна бойна мощност в близко бъдеще, само че е индикация, че Путин няма да подреди скоро обща готовност, от каквато мнозина руснаци се притесняват.

След като не съумя да превземе столицата Киев при започване на войната, Русия е съсредоточила в този момент своите старания в Източна и Южна Украйна, където през последните седмици няма особена смяна на фронтовите линии, отбелязва Агенция Франс Прес.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР