Руската армия има значително преимущество пред Въоръжените сили на Украйна

...
Руската армия има значително преимущество пред Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Руската система за радиоелектронна борба Поле-21 коси американските Хаймарс

Руската войска има доста предимство пред Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) във връзка с системите за радиоелектронна битка (РЕБ), защото влага съществено в тази област повече от 10 години, написа английският вестник “Файненшъл Таймс ”, представен от " Труд ".

Статията идва на фона на засилените съветски офанзиви в последните дни. Властите в Киев през днешния ден още веднъж оповестиха за въздушни удари в цялата страна. Руското министерство на защитата изясни в ежедневната си сводка, че силите на Москва са нанесли колективен удар с ракети “Кинжал ” по военни фабрики на Украйна.

Военният специалист Джак Уотлинг загатва пред изданието за две от най-модерните съветски системи - “Поле-21 ”, която може да бъде ситуирана на земята или инсталирана на транспортни средства и “заглушава ” регион в радиус от 150 км, както и мобилната система “Мурманск ”, чийто 32-метрови антени се инсталират на бронирани транспортни средства.

“Проблемът е, че руснаците са способни да разположат системи за РЕБ по огромна част от фронта, в някои случаи до равнище взвод ”, разяснява Уотлинг. По неговите думи съветските сили все по-често употребяват средства за РЕБ, с цел да отклоняват от заложения курс високоточни муниции западно произвеждане като “Хаймарс ” и “Екскалибур ”.

“Москва също употребява опциите си за РЕБ, с цел да симулира изстрелвания на ракети и дронове, с цел да обърка украинските системи за противовъздушна защита и да разкрие тяхното местонахождение ”, изяснява и Иван Павленко, представител на Генералния щаб на ВСУ.

Украински боец пък споделя пред вестника за неналичието на качества за воденето на радиоелектронна война в неговата част, която е била съвсем изцяло унищожена след няколко седмици интензивни бомбардировки. По думите му украинските бойци “измират като мухи ”.

Бившият офицер от американското военно разузнаване Скот Ритър разяснява наскоро в подкаста си в “Ютуб ”, че съветските системи са способни да “заглушават ” спътниците на Пентагона.

Ритър твърди, че американските военни спътници са способни да сканират всяка точка на Земята в елементи, само че опитите им да ги употребяват против Русия блъснали на камък. Според Ритър руснаците са научили честотата на потребления спътник за сканиране и просто са блокирали цялата зона.

Освен това, съгласно Ритър, съветските експерти са в положение да основават “защитни чадъри ” в разнообразни зони, изцяло заглушаващи сигналите на безпилотни летателни апарати и други електронни устройства, употребявани от противниковата страна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР