Руската армия има достатъчно сили да атакува още около 7-10

...
Руската армия има достатъчно сили да атакува още около 7-10
Коментари Харесай

Военният експерт Олег Жданов: Силите на Русия са за още 7-10 дни |

Руската войска има задоволително сили да нападна още към 7-10 дни, съобщи военният специалист Олег Жданов.

Според него мащабите на проектите на Путин са наполеоновски и той даже не желае да се вслуша в генералите, които му оферират да се откаже от настъпателната интервенция поради загубата на боеспособната част от армията, написа вестник " Сегодня ".

Коментирайки обстановката в Приднестровието, Жданов означи, че в нея няма нищо ново - това е остарелият проект на Путин за основаването на страна " Новорусия ".

" Планът беше тъкмо подобен - да се завземе югоизточната част на Украйна, отнемането на излаза към Черно море. Така че тук няма нищо ново. Мисля, че проектът не е единствено за Донецка и Луганска област, а се простира по-далеч - до Днепър, до града и до реката. След това е допустимо да се обърне на север към Киев. А оттова, апропо, е най-краткото разстояние ", изяснява специалистът.

Според Жданов обаче действителността може да се окаже неприятна за диктатора, защото опитът за нахлуване в Източна Украйна продължава към този момент шести ден, а на руснаците им остават благоприятни условия да нападат най-вече за 7 до 10 дни.

" Факт е, че една настъпателна интервенция продължава най-много две седмици съгласно всички догми на военната просвета. След това би трябвало да се натрупат материални ресурси, муниции, гориво и най-много да се попълнят загубите на персонален състав. Така че още седем до 10 дни и те ще са изтощени. Показвам ви разликата сред " желая " и " мога ", обяснява Жданов.

Според него Путин се стреми да реализира задачите си непременно, без да брои загубите, само че това го заплашва с огромни проблеми в бъдеще.

" Точката на раздвояване може да настъпи някъде на равнище Генерален щаб на Руската федерация, когато Генералният щаб ще бъде заставен да сложи отчет на бюрото на Путин и да каже -  това е всичко, не можем да продължим. И точно тук, както споделят политиците, може да долети черният лебед във връзка с вътрешната неустойчивост на системата в самата Русия ", означи още военният специалист.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР