Руската армия е в толкова плачевно състояние, че не по-късно

...
Руската армия е в толкова плачевно състояние, че не по-късно
Коментари Харесай

Военен експерт: Руската армия е в плачевно състояние и през октомври ще загуби в Украйна

Руската войска е в толкоз плачевно положение, че не по-късно от октомври ще претърпи проваляне в Украйна - съобщи пред Втора немска телевизия ZDF военният и стопански специалист Маркус Койп, учител във Военната академия към Висшата техническа школа в Цюрих.

Койп е на мнението, че по време на боевете в Украйна Русия към този момент е изгубила към 10 000 единици тежка военна техника и танкове. А с сходни мащаби на загубите Русия няма да издържи дълго време. " Въпрос на време е запасите им да се изчерпят ", споделя Койп.

Той дефинира резултатите от съветската зимна военна акция като " пагубни ". Според него медиите обръщат внимание единствено на обстановката около Бахмут, а Русия се е опитвала да напредне и в още четири посоки - Кременная, Авдеевка, Маринка и Угледар.

" Всичко това няма никаква връзка с военната логичност, това просто е разхищаване на запасите - както материални, по този начин и човешки - в името на минималния напредък ", обобщава Койп, представен от " Deutsche Welle ".

Фактът, че в Русия са почнали да разконсервират и да изпращат на фронта допотопните танкове Т-55 и Т-64 е  " ескалация на софтуерния декаданс ", споделя немският боен специалист. Що се отнася до показания още през 2014-а година танка Т-14 " Армата ", той досега е бил забелязван единствено на военните паради, само че не и на бойното поле в Украйна.

Анализирайки обстановката на фронта и опциите на съветския военно-промишлен комплекс, Койп стига до извода, че през октомври запасите на съветската войска ще се изчерпят дотолкоз, че тя ще може само да се окопава - за никакви по-нататъшни военни интервенции не може да става и дума.

Докато украинската войска сполучливо минава от остарялата техника от руско време към модерна западна - като да вземем за пример танкове и бранотранспортьори като американски " Bradley " и немските " Marder ". Това софтуерно преимущество ще се прояви по време на украинското контранастъпление, чието начало Койп чака още в средата на април.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР