Руската армия е в процес на внедряване на най-модерната система

...
Руската армия е в процес на внедряване на най-модерната система
Коментари Харесай

Путин обяви разполагането на системи за противовъздушна отбрана С-500


Руската войска е в развой на внедряване на най-модерната система за противовъздушна защита в страната - С-500, съобщи във вторник президентът Владимир Путин.

 

Руският водач направи изказването по време на послание към възпитаниците на военните учебни заведения в Москва, като разказа проектите на Русия за въвеждане на съвременни оръжейни системи, които съгласно него " ще дефинират бойните благоприятни условия на армията и флота за години и десетилетия напред ".

 

 

Путин съобщи, че ракетната система с огромен обхват на деяние С-500, която е предопределена за прехващане на самолети и ракети и може да има някои благоприятни условия за битка със спътници, няма равна на себе си в света.

 

 

С-500 Prometey е създадена от оръжейния производител Almaz-Antey като продължение на фамилията ракети земя-въздух с огромен обхват на деяние. Смята се, че има обхват от 600 км и е кадърен да прихваща цели, движещи се с хиперзвукова скорост, в това число бойни глави на междуконтинентални балистични ракети.

 

 

Твърди се, че Prometey ще бъде тясно интегриран с други системи на Almaz-Antey, като С-400 и С-350, което ще разреши на разположените батареи да си взаимодействат с други детайли на съветската многопластова противовъздушна защита.

Ръководителят на " Алмаз-Антей " Ян Новиков съобщи, че компанията чака С-500 да се трансформира в гръбнака на съветския противовъздушен капацитет. Още през април той удостовери, че системата е влезнала в серийно произвеждане.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР