Руската армия е решила да намали драстично бойните действия в

...
Руската армия е решила да намали драстично бойните действия в
Коментари Харесай

След преговорите в Истанбул Русия намалява бойните действия в посока Киев и Чернигов

Руската войска е решила да понижи фрапантно бойните дейности в киевско и черниговско направление, сподели заместник-министърът на защитата Александър Фомин, който съставлява ведомството в договарянията с украинската делегация.
„ Поради обстоятелството, че договарянията за правене на съглашение за неутралитет и неядрения статут на Украйна, както и за даване на гаранции за сигурност на Украйна, минават на процедура, <...> от Министерството на Отбрана, с цел да се увеличи взаимното доверие и да се основат нужните условия за по-нататъшни договаряния и реализиране на крайната цел за съглашение за сключване на горепосоченото съглашение, беше взето решение за коренно, от време на време, понижаване на военната интензивност в посока Киев и Чернигов, " той сподели.

Говорейки пред кореспонденти, Фомин също прикани украинските управляващи да " прецизно съблюдават Женевските конвенции, в това число във връзка с хуманното отношение към военнопленниците " и да изключат изтезанията.

Днес завърши първият ден от договарянията сред представители на Москва и Киев в Истанбул. Руската делегация, както и в предходните кръгове, беше водена от президентския асистент Владимир Медински. Преговорите бяха предшествани от среща сред Медински и водача на фракцията " Слуга на народа " във Върховната Рада Дейвид Арахамия.
Руско-украинските договаряния започнаха на 28 февруари, 10 март, в коридорите на дипломатическия конгрес в Анталия, се организира среща сред външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитрий Кулеба. Преговарящите продължиха да поддържат връзка онлайн.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР