Руската армия е понесла значителни загуби и е била принудена

...
Руската армия е понесла значителни загуби и е била принудена
Коментари Харесай

Руските орки понесоха значителни загуби и отстъпиха от Северодонецк

Руската войска е понесла обилни загуби и е била принудена да отстъпи в региона на град Северодонецк и селата Тошковка и Осколоновка. Това заяви ръководителят на Луганската регионална военна администрация Сергей Гайдай.

Той отбелязва, че украинските бранители са съумели да отхвърлен руснаците на предходните им позиции. Повреден е още един мост сред Северодонецк и Лисичанск, само че връзката сред двата града е съхранена.
" Не стопират опитите на съветските нашественици да излязат в гръб на нашите войски и да нарушат логистиката и обезпечаването ни в Луганска област. Северодонецк беше обстрелван неколкократно, най-малко три пъти, доста мощно, някъде имаше и улични боеве. Като разследване (от тези обстрели, бел. ред.) 14 многоетажни блока са развалени. Сериозно е потърпевшо и близкото населено място Синецки ", прибавя Гайдай.

За миналото денонощие в Донецки и Луганска област са отлъснати 8 офанзиви на врага, унищожени са 5 танка, 10 единици бойна бронирана техника и четири противников автомобила. Подразделенията на Противовъздушна отбрана са унищожили съветски дрон " Орлан-10 ", оповестява Укринформ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР