Руската армия е направи три унизителни отстъпления в Украйна през

...
Руската армия е направи три унизителни отстъпления в Украйна през
Коментари Харесай

Сергей Шойгу запазва поста си, въпреки неуспехите в Украйна

Руската войска е направи три унизителни отстъпления в Украйна през последната година. Близо 200 000 души бяха убити или ранени. Въпреки това съветският министър на защитата резервира поста си с помощта на президента Владимир Путин, оповестява Ройтерс.

Руският водач има разнообразни аргументи да задържи 67-годишния Сергей Шойгу. Той е извънредно предан, оказа помощ на Путин да стане президент и за вземането на решение за нападението над Украйна.

Лоялността постоянно надвива над компетентността във вътрешния кръг на Путин, съобщи Андрю Вайс, експерт по Путин в мозъчния концерн Carnegie Endowment, който е заемал разнообразни политически функции в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати и е написал книга за Путин. Той показва, че Путин обществено е признал, че му е мъчно да уволнява хора и нормално се занимава персонално с сходни въпроси.

Няколко души на висши позиции, чието показване на работата оставя доста да се желае, в това число Шойгу, се възползват от тази недооценена сантиментална страна на личността на Путин, добави Вайс.

Шойгу, недодялан хардлайнер, който се е обучавал като строителен инженер, е заемал непрестанно висши постове в съветските силови структури след разпадането на Съветския съюз през 1991 година и е бил министър на изключителните обстановки при починалия президент Борис Елцин. Назначен за министър на защитата през 2012 година, той е част от най-близкото обграждане на Путин и се любува на лов и лов на риба с него в родния му Сибир.

Татяна Становая, създател на компанията за разбори R.Politik и наблюдаващ на Кремъл с положителни връзки, уточни, че Путин избира да работи с хора, които познава добре, макар минусите, които може да имат.

За него това е психически по-лесно, сподели тя, акцентирайки профила на Шойгу, в който акцентира, че през 1999 година Шойгу е бил един от водачите на политическа партия, която оказа помощ на Путин да стане президент. Оттогава Путин в прочут смисъл е длъжен на Шойгу. На Шойгу му е обезпечено комфортното място в съветската политика - при изискване, че не е позволил съществени гафове.

Източник, непосредствен до съветските управляващи, който отхвърли да бъде назван, показва още една причина, заради която считат, че е малко евентуално Шойгу да бъде заменен скоро. Не се сменят конете на кръстопът. Руската войска се учи от грешките си и сполучливо се приспособява, сподели източникът.

Високопоставен посланик от НАТО и почитан чиновник на Европейски Съюз споделиха, че по този начин или другояче считат Путин и неговите генерали за главните лица, вземащи решения за Украйна, а не Шойгу.

Становая съобщи, че Шойгу е концентриран върху ръководството на голямото си министерство и връзките му с отбранителната промишленост, което значи, че отговорността за акцията в Украйна е споделена. Самият Путин работи за Украйна с генералите, а освен с една или две фигури, а от време на време се включва и в обстановката на бойното поле на по-ниско равнище, добави тя.

Началникът на Генералния щаб Валери Герасимов беше назначен предишния месец да управлява войната в Украйна, а Сергей Суровикин, именуван от съветските медии " Генерал Армагедон ", беше намален до заместник-командващ интервенцията. И двамата мъже, за разлика от Шойгу, са професионални военни офицери.

Кремъл разгласи, че ще реализира задачите си в Украйна в това, което назовава " специфична военна интервенция " и отхвърли западните оценки за нейните жертви като пресилени. Руските сили към момента управляват към една пета от Украйна и са подозирани от Киев, че се приготвят за нова огромна атака. Смята се обаче, че нашествието на Русия е хвърлила нелицеприятна светлина върху армията на Москва, която беше отблъсната от Киев, разрушена в североизточна Украйна, след което беше принудена да съобщи южния град Херсон.

Евгений Пригожин, създател на съветската наемническа формация " Вагнер ", беше един от най-яростните критици на Шойгу, потвърждавайки, че личните му хора, които са оглавили няколко набези в Източна Украйна, са доста по-ефективни от постоянната войска. Пригожин заобикаля персонални нападки през последните седмици, откакто явно е бил помолен да се откаже от Кремъл; той по-рано назова висшето управление на армията " копелета ", които би трябвало да бъдат изпратени боси на фронта с картечници.

Игор Гиркин, някогашен офицер от Федералната работа за сигурност, който оказа помощ за започването на спора през 2014 година с подкрепяния от Москва сепаратистки протест и е под глобите на Съединени американски щати, също неведнъж е поставял под подозрение компетентността на Шойгу. Наистина бих желал да знам по кое време този... лентяй най-сетне ще бъде изправен пред боен съд за метода, по който приготви нашата войска за война, написа той.

Въпреки грешките на Москва в Украйна, Джак Уотлинг, старши теоретичен помощник в основания в Лондон мозъчен концерн RUSI, сподели, че Шойгу е " всеобщо нараснал " качествата на армията и е управлявал комплицирани, само че сполучливи интервенции преди Украйна. Не всичко беше фукане, посочи той.

Проблемът е, че Путин и началникът на Генералния щаб Герасимов наподобява също са повярвали на тези легенди и са имали доста пресилено възприятие за личните си качества, сподели още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР