Руската армия е нанесла ракетен удар по подвижния мост Затока

...
Руската армия е нанесла ракетен удар по подвижния мост Затока
Коментари Харесай

Руснаците удариха моста при Затока, който е важен за българите в Украйна |

Руската войска е нанесла ракетен удар по преносимия мост Затока на 60 километра югоизточно от Одеса, заяви украинската организация УНИАН.

Новината бе доказана и от кметството в Одеса. Ударът е нанесен в 12:36 във вторник. Няма потърпевши измежду железопътния личен състав, обслужващ моста.

Съоръжението е развалено и е затворено за придвижване, детайлности за вредите по него не се оповестяват от съображения за сигурност. Трасето е съществена връзка на Одеса с Болградския регион, в който 61 % от популацията са етнически българи и затварянето му може да провокира в близка вероятност рецесия за нашите сънародници.

Трафикът от Затока е пренасочен през Паланка по интернационалния път Е87 от Рени до Одеса. Особеност на това трасе е, че в продължение на 7.6 километра то напуща Украйна и минава през територията на Молдова в Приднестровието.

Още преди войната в Украйна по шосето имаше Граничен контролно-пропусквателен пункт и граничари с автомати и митничари, които подборно могат да реализират и цялостен граничен и митнически надзор. В всеобщия случай дават по едно хвърчащо листче, което има по-скоро ролята на статистическо броене за броя минали лица през пункта.

На фона на усложняващата се през последните часове конюнктура, в случай че този регион попадне под контрола на руснаците, достъпът на на българите до Одеса и останалата част на Украйна ще бъде изцяло отсечен или следен от съветската страна.

Подвижният мост в Затока е автомобилно-железопътен и съединява двете елементи на т. н. Будацка коса през Днестърския лиман. В предишното мостът се подвига пет пъти на ден за по един час, само че поради амортизацията му в този момент това се случва 2-3 пъти, главно заран и вечер. Идеята за построяването му е още от 1827 година, само че е вдигнат едвам през 1955 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР