Руската армия е изправена пред криза в областта на психичното

...
Руската армия е изправена пред криза в областта на психичното
Коментари Харесай

Лондон: Бойната ефективност на руската армия не е оптимална

Руската войска е изправена пред рецесия в региона на психологичното здраве, съобщи Укринформ, като се базира на ежедневния разследващ бюлетин на английското министерство на защитата.

Липсата на грижи за психологичното здраве и боеспособността на съветските военнослужещи прави бойната успеваемост на Русия неоптимална, се споделя в бюлетина, представен от Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че през декември 2022 година съветските психолози са разпознали към 100 000 съветски военнослужещи, които страдат от посттравматичен стрес.

Почти несъмнено е, че този брой към този момент е по-висок, защото съветската войска не съумява да обезпечи задоволителна ротация и възобновяване от бойното поле.

Според английското разузнаване има спомагателни данни, че лекарите в Русия изпращат на фронта военнослужещи, които не са годни за бойни дейности. През 2023 година жалбите против съветските военномедицински комисии са повече, в сравнение с през 2022 година, като в доста от случаите е получен отвод или жалбите са изоставени.

" При неналичието на грижи за психологичното здраве и боеспособността на нейните военнослужещи бойната успеваемост на Русия продължава да бъде на неоптимални равнища ", се споделя в бюлетина.

Както Укринформ заяви по-рано, Англия ще даде на Украйна десетки хиляди артилерийски снаряди до края на годината.

Също по този начин през днешния ден английският министър на защитата Грант Шапс ще разгласи нов пакет от помощи за Украйна на стойност над 100 милиона английски лири (над 115 милиона евро) и подписването на спомагателни контракти за противовъздушна защита.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР