Руската армия е готова да започне провеждането на три теста

...
Руската армия е готова да започне провеждането на три теста
Коментари Харесай

Русия обяви план за тестване на ядрено оръжие

Руската войска е подготвена да стартира провеждането на три теста на мощното си ново нуклеарно оръжие, RS-28 Sarmat, което е получило прозвището „ Сатана II “ (Satan II).
Тестовете за новата междуконтинентална балистична ракета ще стартират през идващите няколко месеца, споделиха военни представители пред ТАСС, медия, благосъстоятелност на съветското държавно управление, която назовава оръжието „ неуязвимо “. Това е тревожна вест – въпреки и Sarmat да е в развой на разработка от години, фактът, че е подготвен за изпитателни изстрелвания, ни води в нова рискова епоха на свръхмощни нуклеарни оръжия.

„ Първото изстрелване на ICBM на Sarmat в границите на тестванията за създаване ще бъде осъществено ориентировъчно през третото тримесечие на 2021 година, а полигона на Кура в Камчатка ще бъде първата цел “, споделя боен източник пред ТАСС.
Глобален обхват
Ракетата „ Сатана II “ и предопределена да замести „ Сатаната “, съветската R-36M2, създадена за първи път през 1870-те (!!), съгласно ТАСС. С други думи, съветският нуклеарен боеприпас получава доста усъвършенстване. И в случай че тези идни проби вървят добре, съветските военни може да стартират да разполагат оръжията до края на идната година.

Съобщава се, че Sarmat има обсег от 18 000 километра – което значи, че няма да бъде никакво предизвикателство да доближи до всяка точка на Земята, както и че може да носи потребен товар до 10 тона. Това значи, че ракетата е в положение да изстрелва голям брой бойни глави и хиперзвуково транспортно средство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР