Руската армия дава големи жертви и сред генралитета. Различни източници

...
Руската армия дава големи жертви и сред генралитета. Различни източници
Коментари Харесай

Полковници и генерали: руските загуби в Украйна са тежки


Руската войска дава огромни жертви и измежду генралитета. Различни източници оповестяват, че в Украйна са починали 10 съветски генерал-майори. Това работи на бойците деморализиращо. Какво се знае за тези случаи.

Особено трагично се отразява на Русия, пишат разнообразни медии. През последните седмици съветската войска загуби голям брой генерали, в това число командири на бригади и батальони. Мнозина от тях са били млади. По данни на вестник „ Индипендънт “ край Белогоровка в Луганска област неотдавна е умрял 42-ият съветски полковник - чин, който е директно под генералитета.

Американският институт за проучване на войната допуска, че това развиване се отразява. Вината за огромните загуби очевидно е на неприятното управление на съветската войска.

Какво се знае за тези смъртни случаи

Последният прочут случай е с генерал-майор Роман Кутузов - пълководец на Първи армейски корпус на сепаратистката „ Донецка национална република “. Съобщението за неговата гибел на украинските въоръжени сили е от нощта на 6 юни. За гибелта на Кутузов пръв заяви един сътрудник на Руската държавна телевизия.

Генералът бил умрял, до момента в който ръководел офанзива в покрайнините на село Попасна в Луганска област. Киев твърди, че съветската офанзива е била отблъсната и руснаците са понесли " обилни загуби ". Руското министерство на защитата към момента не е разгласило публично известие по случая.

Другите починали генерал-майори

Андрей Симонов също е генерал-майор, за който се твърди, че е умрял. Според „ Kyiv Post “ той е бил погубен на 30 април покрай град Изюм, Харковска област. Украинските военни са обстрелвали полевия команден пункт на Втора съветска войска. Смята се, че Симонов, за който съществуват съмнения, че е управлявал кибер офанзиви, се е намирал точно там.

Генерал-майор Владимир Фролов, заместник-командир на Осма войска, също е измежду занигалите. Руските държавни медии оповестиха за погребението му в Санкт Петербург на 16 април. Не са известни други детайлности към гибелта му.
Редакцията предлага
Командирът на 49-та войска на Южен окръг Яков Рязанцев също се счита за умрял. Това станало при бомбен атентат на летището в Чернобаевка в Херсон на 25 март. Твърдението е на съветника на украинския президент Олексий Арестович. Информацията не може да бъде без значение доказана.

Друг почитан пълководец, за който се счита, че е изгубил живота си, е Андрей Мордвичев. Според украинската войска генералът е бил погубен на 19 март при яростни боеве сред градовете Николаев и Херсон.

Тайни записи

Началникът на Кантемировската бронирана дивизия Андрей Колесников също евентуално е бил погубен от украинската войска. Според обява в Туитър съветският военачалник е изгубил живота си на 11 март.

Украинската войска заяви, че 45-годишният генерал-майор Виталий Герасимов е бил погубен край Харков на 7 март. Според английския " Гардиън " Герасимов е взел присъединяване във втората война в Чечения, анексията на Крим и съветските интервенции в Сирия. Москва не е удостоверила публично неговата гибел.

Министерство на защитата на Украйна обаче разгласява два аудио записа, в които се твърди, че съветски бойци разискват гибелта на генерала. Според проверяващата платформа " Bellingcat " гибелта на Герасимов е била доказана и от съветски източник.

Атаката против Мариупол, снайперистите и Суховецкий

Смята се, че 47-годишният Олег Митяев, генерал-майор и команващ 150-а мотострелкова дивизия, е умрял в борбата за обсадения град Мариупол. В началото на април проруски публицист написа в Telegram, че предали се украински бойци са разкрили тялото му в Мариупол.

Антон Герасченко, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, също е разгласил в Telegram фотография на неговото тяло, написа немският таблоид „ Билд “.

На 3 март, единствено дни след началото на войната, бе обявено за първия съветски военачалник, изгубил живота си. Това бе Андрей Суховецкий, който е бил командващ на Седма съветска въздушнодесантна дивизия по време на анексирането на Крим през 2014 година. Британският „ Дейли Мейл “ заяви, че 47-годишният боен е бил погубен от снайперисти. Няколко дни по-късно гибелта му беше доказана и от съветски публични източници.

Каква е ориста на Тушаев?

Твърди се, че и Магомед Тушаев е изгубил живота си. Съобщенията бяха, че чеченецът е бил погубен при въздушен удар североизточно от Гостомел. Боецът е считан за дясна ръка на правилния съдружник на Путин - Рамзан Кадиров. Смъртта му към момента не е доказана нито публично, нито от самостоятелни източници. В профила на Кадиров в Телеграм не престават да се разгласяват фотоси, които показват Тушаев като жив.

*****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
Наталия и Вероника - майка и щерка се борят за Украйна
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР