Руската антидопингова агенция (РУСАДА) съобщи в петък, че за последната

...
Руската антидопингова агенция (РУСАДА) съобщи в петък, че за последната
Коментари Харесай

Руската антидопингова агенция е регистрирала 375 случая, в които спортисти не са дали точна информация за местонахождението си

Руската антидопингова организация (РУСАДА) заяви в петък, че за последната година е записала 375 случая, в които спортисти не са дали точна информация за местонахождението си, което да разреши да бъдат тествани за неразрешени субстанции, предава ТАСС. Резултатите са част от битката на РУСАДА за възобновяване на статута ѝ към Международната антидопингова организация (УАДА), която от години изисква по-високи стандарти в битката с допинга от съветска страна. РУСАДА признава, че има нарушавания от нейна страна, само че изрично отхвърля да става дума за държавна политика на Русия за прикриване на допинга.

При доказване на три нарушавания за местонахождението в границите на 12 месеца правата на даден състезател могат да бъдат спрени

Лицензът на РУСАДА бе лишен от УАДА през 2015 година поради многото случаи на хванати с допинг спортисти. През 2018 година УАДА възвърне правата на съветската организация, единствено с цел да ги отнеме още веднъж скоро по-късно, откакто стана ясно, че данните от проби на спортисти са били подправяни.

От началото на тази година наложената глоба за недопускане на съветски спортисти до огромни интернационалните надпревари изтече, само че самата РУСАДА има към момента условия, които не е покрила, с цел да получи лиценза си назад.

В момента огромна част от водещите интернационалните спортни федерации не позволяват съветски спортисти до надпреварите си поради войната в Украйна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР