Руската антидопингова агенция (РУСАДА) е тествала за допинг олимпийската шампионка

...
Руската антидопингова агенция (РУСАДА) е тествала за допинг олимпийската шампионка
Коментари Харесай

Тествали за допинг Валиева периодично

Руската антидопингова организация (РУСАДА) е тествала за допинг олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Камила Валиева за повторно през 2023 година през ноември, оповестява ТАСС. Първите пробив са й взети през юли.

През 2022-а Валиева е проверявана от РУСАДА три пъти (през юли, ноември и декември). Тя продължава да бъде част от листата на Международния съюз по кънки (ИСУ).

Руската антидопингова организация е тествала още 12 фигуристи през ноември. Само за 11 месеца тази година РУСАДА е проверила 73 състезатели в този спорт, като пет пъти проби е дала Аделия Петросян.

17-годишна Валиева е обвинена в приложимост на неразрешеното лекарство " триметазидин ". То е намерено в проба от 25 декември 2021-а, чийто резултат беше оповестен обществено едвам през февруари 2022 година по време на Олимпийските игри в Пекин. По това време фигуристката към този момент беше спечелила златен орден в отборната конкуренция. В самостоятелното надпревари Валиева приключи на четвърто място. Тя е също европейска шампионка от 2022 година.

В момента против рускинята се води дело в Спортния трибунал (КАС). Заседанията се състояха на 26-28 септември и продължиха на 9-10 ноември заради нужда от правене на спомагателна документи. На 9 ноември Валиева беше наново разпитана от арбитрите на КАС. Очаква се съдът да вземе решение до 12 февруари 2024 година. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР