Руската адвокатка, от която Доналд Тръмп-младши е искал компромати срещу

...
Руската адвокатка, от която Доналд Тръмп-младши е искал компромати срещу
Коментари Харесай

Руската адвокатка все пак дала компромати на Тръмп-младши


Руската адвокатка, от която Доналд Тръмп-младши е желал компромати против съперниците на татко му, въпреки всичко е получил нещо от нея, мака и не тъкмо каквото е желал. Това се твърди в материал на The Wall Street Journal. Юристката обаче е дала на сина на президента на Съединени американски щати документи, отнасящи се до английския финансист Уилям Броудър. Според американското издание Наталия Веселницкая е говорила с техни публицисти, на които е обяснила по какъв начин е протекла срещата й с Тръмп-младши. И че му е предала информация за Броудър. Както отбелязва ТАСС, английският финансист е бил приет от съветския съд за отговорен за данъчни измами и е наказан задочно на 9 години.

Името на Броудър не е непознато в Русия, където той е развивал бизнес. През 2012 година пък той се е опитвал да си обезпечи чуване в Конгреса на Съединени американски щати по отношение на въвеждането на наказания против длъжностни лица в Русия. Чрез получените от него данни американските управляващи са съумели да стартират дело против компании от групата Prevezon Holdings, чийто притежател е съветският жител Денис Кацив.

Както отбелязва пред WSJ самата Веселницкая, тя е желала да даде информация на сина на американския президент за това по какъв начин обвързвана с Броудър компания в Русия се е опитвала да се отърве от заплащането на налози. Както и да трансферира избрани суми на Демократическата партия в Съединени американски щати. В оня миг Хилъри Клинтън към този момент е била неин претендент за президент и по този метод главен съперник на Тръмп-старши. "По време на срещата, когато разговарях с Доналд Тръмп-младши, а също и посредством донесените от мен писмени материали, аз се пробвах да му предам данни, които авансово приготвих и бях получила по-рано при раследването против Броудър ", споделя съветската адвокатка. Тя отбелязва обаче, че синът на президента на Съединени американски щати не е показал необикновен възторг във връзка с тези данни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР