Руска се оказа ракетата, нахлула в полското въздушно пространство. Това

...
Руска се оказа ракетата, нахлула в полското въздушно пространство. Това
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Ракетата в натовска Полша е руска. Ами сега?

Руска се оказа ракетата, нахлула в полското въздушно пространство. Това оповестиха от военното министерство на страната. 
 
“Руска ракета е минала през полското въздушно пространство, като е навлязла от украинска страна и по-късно се е върнала назад към Украйна ”, съобщи военачалник Вислав Кукула, шеф на Генералния щаб.

Припомняме, че по-рано през днешния ден полската войска заяви, че е засякла “неидентифициран обект ”, който се е движел на запад, твърди радио RMF24. Очевидци оповестиха, че са чули мощно свистене. Появиха се още изказвания, че ракетата е паднала в село Вожучин-Кукроня (област Томашив).

Заради случилото се Анджей Дуда свика незабавно съвещание на Бюрото за национална сигурност, оповестиха полски медии. На нея участваха военният министър и началникът на Генералния щаб. 

Високопоставен полски военачалник уточни, че ракетата е минала към 24 благи (40 км) в полското въздушно пространство и е прекарала там три минути.

Това не е първият сходен случай. През ноември 2022 година украинска ракета падна в полското село Пшеводов и умъртви двама души. Инцидентът се случи в миг на масирани съветски офанзиви по украински градове и тормози съдружниците в НАТО (чийто член е и самата Полша), че войната на Русия в Украйна може да ескалира. 

Причината за опасенията е страшният член 5 от контракта на НАТО, съгласно който въоръжено нахлуване над една или повече членки на Алианса значи нахлуване върху всички и при положение на такова те имат право да се пазят. Полските управляващи към момента не са коментирали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР