Руска съдийка е дала най-високата оценка за българския ансамбъл за

...
Руска съдийка е дала най-високата оценка за българския ансамбъл за
Коментари Харесай

Руска съдийка е дала най-висока оценка на ансамбъла в Пезаро

Руска съдийка е дала най-високата оценка за българския отбор за съчетанието на пет топки нощес на Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро (Италия), оповестиха от БФХГ. Интересен факт е, че българският отбор е получил най-висока оценка през вчерашния ден на компликация за осъществяването си на пет топки точно от арбитър от Русия.

Българките стартираха сезона през вчерашния ден с доста предпочитание и пределно мобилизирани, само че са позволили някои грешки и са четвърти във краткотрайното класиране за многобоя. Българският отбор получи оценка 23.950 точки (15.500 за компликация и 8.450 за изпълнение) и се класира за финала на пет топки в неделя. Старши треньорът Весела Димитрова е доста удовлетворена. Тя не е подала контестация, тъй като е решила, че не е належащо. Успешно първо съревнование с тима направи Ерика Зафирова. Висока оценка за представянето даде и президентът на БФХГ Илиана Раева. Италианската аудитория бурно е приветствала българските грации.

Лидер досега е Русия с 25.250 точки (16.900 за компликация и 8.350 за изпълнение), а на втора позиция е Беларус с 24.050 (16.200 и 7.850). Третото място заемат домакините от Италия с 24.000 точки. Любопитното е, че повече от един час след края на надпреварата оценката на италианките от 23.900 беше нараснала и по този начин те изместиха българките от третата позиция. По-късно довечера са осъществяванията на три обръча и два чифта бухалки в Пезаро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР