Руска ракета удари в събота жилищен район в южен украински

...
Руска ракета удари в събота жилищен район в южен украински
Коментари Харесай

Руска ракета рани 12 души в град близо до Южноукраинската АЕЦ

Руска ракета удари в събота жилищен регион в южен украински град, който е близо до Южноукраинската АЕЦ, рани 12 цивилни и ускори страховете от нуклеарен случай, до момента в който войната в Украйна продължава, оповестиха украински длъжностни лица, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Виталий Ким – губернатор на Николаевска област, написа в Телеграм, че измежду ранените има четири деца, а офанзивата е развалила няколко частни домове и пететажен жилищен блок във Вознесенск.

Малкият град е на към 30 километра от Пивденноукрайнската (Южноукраинската) АЕЦ, втора по величина в Украйна.

От кабинета на основния прокурор в Николаевска област оповестиха, актуализирайки предходни данни, че потърпевшите деца са на възраст сред 3 и 17 години и са в тежко положение. Ким написа, че едно от ранените девойки е изгубило окото си.

Държавната компания „ Енергоатом “, която ръководи всичките четири украински генератори с нуклеарна сила, разказа нападението против Вознесенск като „ следващ акт на съветския нуклеарен тероризъм “.

Сигнали за въздушна паника звучаха на няколко пъти през днешния ден в Николаевска област.

Възможно е тази ракета да е била ориентирана към Южноукраинската АЕЦ, която съветските военни се пробваха да завладяват при започване на март, уточни „ Енергоатом “ в изказване.

Няма известие за вреди в АЕЦ.

Вознесенск е с население от към 30 000 поданици, напомня Българска телеграфна агенция.

Николаевска област граничи с Херсонска, която е съвсем изцяло окупирана от съветските сили след началото на нашествието в Украйна.

„ Вознесенск. Страната агресор, наречена Русия, удари жилищна постройка “, написа в Телеграм началникът на украинската президентска администрация Андрий Ермак.

Задачата ни е да подсигуряваме, че освен настоящето потомство руснаци, а и техните деца и внуци ще бъдат държани виновни. Русия ще си заплати за всичко, добави той.

Пак в събота Русия разгласи, че ще даде на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) документи с резултатите от проучванията на всички съветски военни, които са били настанени в лечебни заведения с признаци на отравяне, съобщи ТАСС.

Москва се оплака, че в украинските ръководещи утвърждават потреблението на отровни субстанции против съветските сили и доста военни в Запорожка област са били настанени в лечебни заведения с признаци на отравяне.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР