Руска ракета е ударила танкер, превозващ дизелово гориво, в Черно

...
Руска ракета е ударила танкер, превозващ дизелово гориво, в Черно
Коментари Харесай

Руска ракета е поразила танкер с 500 т дизел в Черно море

Руска ракета е блъснала танкер, пренасящ дизелово гориво, в Черно море. За това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на украинската организация " Интерфакс ".

Това е вторият път, в който танкерът " Милениал Спирит " (Millennial Spirit), плаващ под молдовски байрак, е изумен, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари.

Той е ударен за първи път с ракета, изстреляна от боен транспортен съд, дни след нашествието. Тогава Молдова заяви, че корабът е с съветски екипаж, като двама са били тежко ранени.

По данни на Южното военно командване на Украйна, когато корабът е бил ударен през февруари, на борда му е имало повече от 500 тона дизел, като от този момент той плава без екипаж.

Вероятно останалата част от товара гори, се споделя в изказване на украинските военни, които дефинираха плавателния съд като " екологична бомба със забавено деяние ".

Те укориха съветската обсада на украинските пристанища за събитието, че сега корабът плава без екипаж.

По данни на украинската войска танкерът е бил изумен от съветска ракета въздух-земя Х-31.

Украйна твърди, че нашествието на Русия е довела до големи екологични вреди и възнамерява да търси обезщетение в интернационалните съдилища. Сред заканите за околната среда в резултат на нашествието е и замърсяването на водните басейни.
ТЕМА преди 24 минути 475 преди 3 часа 1251 преди 3 часа 396
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР