Руска комисия е установила причините за потъването на подводницата Курск.

...
Руска комисия е установила причините за потъването на подводницата Курск.
Коментари Харесай

Норвегия: Причините за потъването на Курск са известни отдавна

Руска комисия е открила аргументите за потъването на подводницата " Курск ". Това заяви пресцентърът на Министерството на защитата на Норвегия. Инцидентът стана през август 2000-та година и при него починаха 118 души на борда.

По-рано през днешния ден адмирал Вячеслав Попов, пълководец на Северния флот по време на потъването на подводницата,, която се е доближила прекомерно покрай " Курск ". Името на НАТО-вската подводница е известно с " 90% възможност. "
Предстои ли покруса вид " Курск ": Руска военна подводница изчезнала от радарите край Ливан?
Има съществени подозрения, че съветската подводница " Ростов на Дон ", която има на борда си ракети, е изчезнала край крайбрежията на Ливан. Плава...

Според известия на съветски и задгранични медии през август 2000 година в региона на ученията на Северния флот са били атомните подводници Мемфис и Толедо на Военноморски сили на Съединени американски щати, както и " Сплендид " на английския флот. Порталът News24 заяви, че съветското министерство на защитата е поискало от Пентагона да инспектира Мемфис и Толедо, само че на съветското военно ведомство е отказано това искане и е обявено, че „ всички подводници са в редовност “. Същият отговор последва и от Лондон, заяви порталът.

Подводницата " Курск " потъна на 12 август 2000 година в Баренцово море с целия екипаж от 118 членове на борда. Според формалната версия нещастието е станала поради детонация на торпедо на борда с следваща експлозия на боеприпасите.

Плавателното средство с нуклеарно задвижване е съединено през 1992 година в корабостроителницата „ Севмаш ” в северозападния град Северодвинск. То е проектирано от Павел Пустинцев и Игор Баранов. Стартирано е през май 1994 година и е пуснато в употреба на 30 декември същата година.

На 1 март 1995 година подводницата влиза в употреба със Северния флот и се причислява към 7-ия сектор на Първата атомна подводна флотилия, основана на военноморска база на Западная Лица. Между 1995 и 2000 година тя обслужва Северния флот на Русия.
Спряха издирването на изчезналите моряци от кораба „ Онега ”
Операцията за търсене и избавяне на изчезналите 17 моряци от траулера „ Онега ” в региона на останките на кораба в Баренцов...

На 12 август 2000 година, по време на подготовка в Баренцово море под командването на капитан 1-ви сан Генадий Ляхин, подводницата прекъсва контакт. На идващия ден група от кораби, водена от командира на Северния флот адм. Вячеслав Попов, стартира търсенето на подводницата. „ Курск ” е открита на морското дъно на дълбочина 108 метра рано сутринта на 13 август. След това министърът на защитата Игор Сергеев рапортува за случая на съветския президент Владимир Путин.

На 14 август командирите на съветския флот вършат първото си обществено изказване, като оповестяват, че подводницата е потънала. На 15 август съветският флот публично афишира началото на избавителната интервенция за евакуация на екипажа. Тогава в плавателния съд са се намирали 118 души.

В следобеда на 19 август стартира интернационалната фаза на избавителната интервенция с норвежки гмуркачи, които доближават подводницата. В 05:00 ч. сутринта на 21 август, заместник-адмирал Михаил Моцак, началник-щаб на Северния флот, публично оповестява, че никой от моряците не е оживял.

На 40-ия ден след злополуката е положен възпоменателен монумент на остров Ягри в Северодвинск.
Русия сподели мощта на ракетите " Кинжал " (ВИДЕО)
Руското военно министерство разгласява видео от пукотевица от кораби от арктическата група на Северния съветски флот в региона на архипелага Зе...

За задачите на следствието са основани осем проверяващи екипа, които да проучат събитията към потъването на „ Курск ”. На 27 октомври 2001 година основният прокурор Владимир Устинов оповестява, че цялата подводница е обхваната от пожар, достигащ тук-там температури до 8000 градуса по Целзий. Тя била изпълнена с вода в границите на 8 часа. На 26 юли 2002 година прокурорът декларира, че взривено торпедо е причина за нещастието.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР