Руска журналистка почина днес, след като се самозапали пред местното

...
Руска журналистка почина днес, след като се самозапали пред местното
Коментари Харесай

Трагедия! Руска журналистка се самоуби заради репресии от държавата

Руска журналистка умря през днешния ден, откакто се самозапали пред локалното посланичество на вътрешното министерство в Нижни Новгород, ден откакто апартаментът ѝ е бил претърсен от полицията, съобщи организация Ройтерс.

Преди да се самозапали Ирина Славина написва на страницата си във Facebook: " Винете Руската федерация за гибелта ми ".

Славина бе основен редактор на " Коза Прес " (Koza Press), локално издание, твърдящо, че работи без цензура и без да получава заповеди от управляващите.

Ден преди гибелта си, Славина написа във Facebook, че служители на реда и следователи са претърсили жилището ѝ, като са търсили брошури, листовки и сметки на опозиционната организация " Отворена Русия ", финансирана от рецензия на Кремъл - Михаил Ходорковски. Те са взели тетрадки, преносимия компютър на щерка ѝ и мобилния телефон на брачна половинка ѝ.

Руският следствен комитет заяви, че стартира авансово следствие след самозапалване на жена в Нижни Новгород. В изказването на следствения комитет не бе упоменато името на Ирина Славина.

След гибелта на Ирина, съветски опозиционери, измежду които Дмитрий Гудков и Иля Яшин, са безапелационни, че тя е била подложена на напън от държавните органи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР