Руска делегация, ръководена от директора на руската Служба за външно

...
Руска делегация, ръководена от директора на руската Служба за външно
Коментари Харесай

Руска делегация е на преговори в Северна Корея

Руска делегация, ръководена от шефа на съветската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, е посетила столицата на КНДР Пхенян. Това разкри Централната телеграфна организация на Северна Корея (ЦТАК).

Посещението е било тридневно, почнало е на 25 март и е завършило предходния ден, оповестява организацията. През това време Наришкин се е срещнал с министъра на държавната сигурност на КНДР Ли Чанг-дай.

Освен това съветската делегация организира диалози със чиновници на Министерството на държавната сигурност на страната.

Темата на двете срещи беше по-специално обстановката към Корейския полуостров, оповестиха от Централноазиатския търговски център. Представителите на страните засегнаха и обстановката към Русия и разискаха по-нататъшното задълбочаване на съдействието.

Посещението на Наришкин в Пхенян не беше оповестено авансово. Ден по-рано севернокорейска делегация, ръководена от министъра на външноикономическите въпроси на КНДР Юн Чен-хо, също посети Москва.

Според ръководителя на съветското министерство на естествените запаси Александър Козлов страните имат намерение да ревизират осъществяването на споразуменията и решенията, взети на съвещанието на междуправителствената комисия в Пхенян.

От пресслужбата на министерството прецизираха, че визитата ще продължи два дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР