Русия заяви в събота, че се изтегля от споразумението за

...
Русия заяви в събота, че се изтегля от споразумението за
Коментари Харесай

Износът на зърно през Черно море продължава и без участието на Русия

Русия съобщи в събота, че се изтегля от съглашението за обезпечаване на сигурността на износа на зърно от три украински пристанища, откакто заяви, че против флота й в Крим е била осъществена огромна офанзива с дронове. Другите участници не престават да извършват договорката макар отдръпването на Русия, а Франция съобщи, че стартира работа дружно с други страни от Европейски Съюз за увеличение на размера на износа на украинско зърно по суша.

 

Транспортът по море е най-ефективният метод за изнасяне на зърно от Украйна, само че ще продължи и превозването му по суша, съобщи немското министерство на превоза. " Все още има компликации със сухопътния маршрут, макар че ние, несъмнено, се опитваме да използваме всички разновидности, само че най-важното е превозът по море да продължи да бъде вероятен и ние поставяме всички усили за това ", сподели представител на министерството.

 

Въпреки изтеглянето на Москва от програмата през днешния ден кораби продължиха да напущат украински пристанища, натоварени със зърно, което значи, че Русия към този момент не е почнала още веднъж да постанова обсада на пристанищата, която би могла да докара до международен апетит, отбелязва Reuters.

 

Говорител на военната администрация в Одеса съобщи, че през днешния ден от украински пристанища са били изнесени рекордните 354 500 тона селскостопанска продукция. " Товарните кораби в никакъв случай не могат да бъдат военна цел или да бъдат държани за заложници. Износът на храна би трябвало да продължи ", написа в " Туитър " Амир Абдула, служителят на Организация на обединените нации, който координира програмата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР