Русия заяви днес, че е изключително разтревожена от нарастването на

...
Русия заяви днес, че е изключително разтревожена от нарастването на
Коментари Харесай

Песков: Разтревожени и загрижени сме за ескалацията на напрежението в Близкия изток

Р усия съобщи през днешния ден, че е извънредно разтревожена от повишаването на напрежението в Близкия изток след масираната офанзива на Иран против Израел с дронове и балистични ракети през почивните дни , съобщи Ройтерс.

" Ние сме извънредно загрижени за ескалацията на напрежението в района ", сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Призоваваме всички страни в района към въздържаност ", добави той.

" Последваща ескалация не е в полза на никого. Ето за какво, несъмнено, ние ще посредничим за това всички различия да бъдат решени извънредно с политически и дипломатически средства ", сподели той.

Иран предприе офанзивата в отговор на хипотетичен израелски удар против комплекса на посолството на страната в Сирия на 1 април, при който бяха убити високопоставени генерали на Революционната армия, и след месеци на конфликти сред Израел и подкрепяните от Иран групировки, които станаха причина за експлоадирането на войната в линията Газа.

Русия се въздържа от обществени рецензии против съдружника си Иран за нападението.

Вчера Москва означи, че Техеран е споделил, че е направил офанзивата в границите на правото си на самоотбрана след израелския удар против комплекса на иранското посолство в Дамаск. Москва осъди израелското нахлуване.

Външният министър на Русия Сергей Лавров през вчерашния ден беседва по телефона с иранския си сътрудник Хосейн Амир Абдолахиан.

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР