Русия заяви, че въпросите на стратегическата сигурност, включително космическите оръжия,

...
Русия заяви, че въпросите на стратегическата сигурност, включително космическите оръжия,
Коментари Харесай

Русия вижда шанс за диалог със САЩ за въоръженията, включително в Космоса

Русия съобщи, че въпросите на стратегическата сигурност, в това число галактическите оръжия, са главната евентуална област за разговор със Съединените щати , предава Ройтерс.

Съединени американски щати възнамеряват да внесат резолюция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации идната седмица за възбрана на разполагането на нуклеарни оръжия в Космоса, два месеца откакто, свързани с съветския нуклеарен потенциал и опитите за създаване на галактическо основано оръжие - нещо, което.

Запитан за проекторезолюцията, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти: " Основната евентуална област за разговор сред Съединените щати и Русия са въпроси, свързани със стратегическата сигурност, което включва галактическия въпрос ".

Отношенията сред двете страни паднаха до положение, което Кремъл назова " под нулата ", откогато Русия стартира войната си в Украйна през 2022 година и Съединените щати ускориха доставките си на помощ, оръжия, образование и разузнаване на Киев.

Русия и Съединени американски щати, най-големите нуклеарни сили, показаха страдание за разпадането на договорите за надзор на въоръженията, които се стремяха да забавят конкуренцията във въоръжаването от Студената война и да понижат риска от нуклеарна война. Последният контракт, който лимитира броя на стратегическите нуклеарни бойни глави и на двете страни, би трябвало да изтече през 2026 г .

Президентът Владимир Путин упорства, че Москва ще разисква контрола върху оръжията единствено като част от по-широк пакет от въпроси , свързани със сигурността на Русия, в това число опасенията й по отношение на разширението на НАТО и поддръжката на Запада за Украйна.
 Съединени американски щати и Япония приканват страните да не разполагат нуклеарни оръжия в орбита
Съединени американски щати и Япония приканват страните да не разполагат нуклеарни оръжия в орбита

Нациите би трябвало да съблюдават контракт, който не разрешава слагането на сходни оръжия в космоса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР