Русия заяви, че досега е забранила на 963 американци да

...
Русия заяви, че досега е забранила на 963 американци да
Коментари Харесай

Русия добави и 26 канадци към лицата със забрана за влизане в страната

Русия съобщи, че до момента е забранила на 963 американци да влизат в страната , в това число по-рано оповестени дейности против президента Джо Байдън и други висши чиновници и ще продължи да отмъщава против това, което назова враждебни дейности на Съединени американски щати, оповестява организация Ройтерс.

До огромна степен символичните забрани за пътешестване са част от низходяща серпантина в връзките на Русия със Запада след нейното навлизане в Украйна на 24 февруари, което накара Вашингтон и неговите съдружници да наложат фрапантни наказания на Москва и да усилят доставките на оръжие за Украйна.

Отделно външното министерство съобщи, че е добавило 26 нови имена към лист с канадци, на които е забранил да пътуват до Русия, в това число шефове на защитата, ръководители на отбранителната промишленост и Софи Грегоар Трюдо, брачната половинка на премиера Джъстин Трюдо.

Публикувайки за първи път цялостния лист на неразрешените американци, министерството съобщи: " Ние подчертаваме, че враждебните дейности, подхванати от Вашингтон, които са бумеранг против самите Съединени щати, ще продължат да получават подобаващ отпор ".

Руските контрасанкции са нужна реакция, ориентирана към " принуждаване на ръководещия американски режим, който се пробва да наложи неоколониален " международен ред, учреден на правила " на останалия свят, да промени държанието си, признавайки нови геополитически действителности. "
 Трюдо и още близо 600 канадци със възбрана да посещават Русия
Трюдо и още близо 600 канадци със възбрана да посещават Русия

Заради " враждебните дейности " на канадското управление

По-рано оповестените имена в големия лист включваха държавния секретар Антъни Блинкен, министъра на защитата Лойд Остин и шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс.

Новият канадски лист беше оповестен четири дни откакто Канада показа законопроект, който ще забрани на президента Владимир Путин и на към 1000 членове на неговото държавно управление и военни да пътуват там.

Той включваше Джоселин Пол, Ерик Кени и Ангъс Топши, които бяха посочени предишния месец за новите ръководители на канадската войска, военновъздушните сили и флота, както и ръководители на компании, в това число Lockheed Martin Canada и Raytheon Canada.

В отговор на глобите Русия към този момент забрани на Джъстин Трюдо, финансовия министър Кристия Фрийланд и стотици други канадци да влизат в страната.
 Русия наложи наказания на Байдън и 12 публични лица
Русия наложи наказания на Байдън и 12 публични лица

Заради " извънредно русофобския курс, подхванат от сегашната администрация на Съединени американски щати "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР