Русия засилва интензивността на въздушните си удари в Украйна -

...
Русия засилва интензивността на въздушните си удари в Украйна -
Коментари Харесай

Украйна: Русия засилва интензивността на въздушните удари по украински градове

Русия ускорява интензивността на въздушните си удари в Украйна - за 24 часа са регистрирани повече от 250 полета, заяви през днешния ден генералният щаб на украинските въоръжени сили , представен от ДПА.

Според него полетите са с 60 повече от през вчерашния ден. Основните цели не престават да са във и към столицата Киев, Чернигов и Харков.

Украинската войска заяви още, че е поразила през вчерашния ден 11 " противников въздушни цели " - седем самолета, хеликоптер, дрон и две крилати ракети.

Според нея съветските войски употребяват в окупираните украински региони като Херсон тактичност на " гнет " против локалните поданици, които стачкуват против окупацията.

Там се разполагат елементи на съветската Национална армия, с цел да предотвратят митинги - изказвания на украинската войска, които не може да бъдат тествани.

Днес стана известно, че Русия уголемява рестриктивните мерки върху гражданския въздушен трафик наоколо до границата с Украйна.

Затварянето на 11 летища в региона, въведено на 24 февруари, е удължено до 1 април, заяви съветската федерална организация за въздушен превоз " Росавиация ", представена от Интерфакс. Сочи е единственото останало отворено летище на съветското черноморско крайбрежие. Симферопол в Крим и интернационалното летище в Ростов на Дон са затворени.

Откакто Русия нахлу в Украйна преди месец, в североизточния град Харков са убити 294 цивилни, в това число 15 деца, заяви локалната полиция.
Положението в обсадения град остава непроменено: хората съвсем не напущат бункерите, в които са потърсили леговище от нападенията, а от пламъци са обхванати жилищни здания, учебни заведения, лечебни заведения, комуналните служби и предприятия, написа в изказването в Телеграм. Преди войната в Харков са живели 1,5 милиона души.

Украинската вицепремиерка Ирина Верешчук заяви през днешния ден, че е било реализирано съглашение за основаването на седем филантропични коридора за изтегляне на цивилни от градове, съобщи Ройтерс.

Цивилните, които се пробват да изоставен обсадения Мариупол, може да намерят превоз в близкия град Бердянск, сподели Верешчук.

С това украинската вицепремиерка даде да се разбере, че Русия не е разрешила да се сътвори безвреден кулоар към или от центъра на Мариупол , отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР